Utstyr og omtaler

Norrøna recon synkroflex Pack 125 L ryggsekk

Terningkast: 5
I bruk av: Jon og Trygve

Stor pakkrammesekk på 125 liter. Noe tung vekt på sekken, men det blir litt naturlig også med en så stor sekk som er såpass solid. Har passet utrolig godt for en tur som Norge på langs, og har mange praktiske luker for enkel tilgang av det man bruker mest under turen. Veldig god tilpasningsmuligheter til kroppen for individuell komfort. For uten en noe høy egenvekt, savner vi kun et litt mer vannbestandig stoff på sekken. Regntrekk burde vært standardutstyr til sekken. Alt utstyr som vi har pakket med oss på turen er derfor pakket i vanntette poser.

Hadde vi valgt denne sekken på nytt: JA

 

 

Gregory Denali ryggsekk

Terningkast: 3
I bruk av: Patrik

Gregory Denali 100 liter i str. S. Sekken har et stort hovedrom og et mindre ytre rom som kan deles opp i to mindre rom. Hovedrommet kan nås via to åpninger, en via topplokket og en via glidelås langs siden av sekken. For en langtur som Norge på langs blir denne sekken litt for lite fleksibel, da en i praksis må nytte hovedåpningen for alt som skal inn og ut av sekken. Dette blir fort litt omstendig, og tar unødvendig mye tid i en hverdag med mange etapper og pauser.

Sekken sitter greit på kroppen og har gode justering og tilpasningsmuligheter.

Konklusjon: Sekken burde i tillegg til bedre sideåpning hatt et adskilt rom i bunn for enkel oppbevaring av telt og sovepose. Som en ytterligere forbedring burde sekken hatt et enkelt strikksystem, der en enkelt kan feste en jakke eller genser.

Hadde jeg valgt denne sekken på nytt: Det finnes et bredt utvalg av sekker i denne klassen, og jeg hadde nok gått for en mere funksjonell sekk om jeg skulle lagt ut på en ny langtur.

 

 

Norrøna Røldal jakke

Terningkast: 5/6 (ekspedisjon/ski)
I bruk av: Jon

En helt konge jakke som er svært kraftig og slitesterk. Puster godt og er vind/vindtett. Gjerne litt tung jakke for en slik tur dersom man skal pirke på noe. Antagelig en ideell jakke som skijakke som den egentlig er.

Hadde jeg valgt jakken på nytt: NEI – Hadde valgt en lettere jakke.

 
Norrøna Trollveggen jakke

Terningkast: 6
I bruk av: Trygve

Vanntett, vindtett, pustende dri3 membran og gode luftemuligheter langs siden og opp under armhulen. Greit med plass i lommer, og egen strammemulighet for brystpartiet slik at jakken sitter enda bedre til kroppen, da dette egentlig er en klatrejakke. Etter en måned i felt, ikke brukt daglig, men forholdsvis ofte, er det ingenting å utsi på jakken så langt.

Dersom det oppstår noe med jakken som er verdt å tilføye omtalen de siste 3 måneder på tur, vil teksten oppdateres.
Hadde valgt jakken på nytt: JA

 

 

Norrøna Trollveggen bukse

Terningkast: 5
I bruk av: Jon og Trygve

Buksen har bib (forlengelse av buksen) som kan tas av og har bukseseler for å holde buksen på plass. Bib’en kan også tas av og enkelt stramme buksen med borrelås som et integrert belte. Buksen er vanntett, vindtett og har dri3 pustende membran. Det er i tillegg gode luftemuligheter og buksen kan åpnes både helt fra nederste del, eller kun åpne en “toalettluke” som har vært til tider veldig praktisk. Etter en måned med godt brukt bukse er det noe slitasje med slitt membran ved ankelen på innsiden. Her burde det vært en kraftige forsterkning.

Dersom det oppstår noe med buksen som er verdt å tilføye omtalen de siste 3 måneder på tur, vil teksten oppdateres.
Hadde valgt buksen på nytt: JA

 

 

Norrøna hansker

Terningkast: 1
I bruk av: Patrik, Jon og Trygve

Hanskene fremstår som fine til en “sommerekspedisjon” da de er lette og passe tykke. Dessverre har hanskene en søm som har raknet lett hos alle tre, noe som er ganske utrolig for et Norrønaprodukt. For uten den dårlige sømmen, er stoffet utrolig glatt, og er forholdsvis ubrukelig å bruke som arbeidshansker. Skal du eksempelvis knyte sko med hanskene på, tar det ti ganger så lang tid. Ikke spesielt praktisk om du må ta av og på hanskene, når sømmen i tillegg er såpass elendig. Hanskene klarer allikevel å være passe varm på hendene når det er behov. På dette produktet er Norrøna så nært for å ha det perfekte produktet for en slik tur, men allikevel er de så langt unna.
Hadde valgt hanskene på nytt: NEI

 

Nordkapp – Lindesnes sommeren 2016