Til seter på beite

Dag 75 – 3. august

Nå begynner vi å merke en tendens til at nettene blir mørkere og litt kjøligere, noe som vi setter pris på for søvnens del. En litt kjølig og rå morgen var det i hvert fall med lav tåke og en sol som ville slippe igjennom, men fikk det ikke helt til. Vi måtte derfor pakke ned noen relativt fuktige telt etter frokosten, og en litt klam sovepose.

image

image

image

image

Da vi var klar for avreise, lettet tåken helt og dagen så ut til å bli grei værmessig. Grusveien som vi fulgte, gikk over 2 mil innover Alvdalsfjellet og vi passerte en rekke flotte seter og hyttetun på veien. Terrenget var forholdsvis flatt og åpent med ekstremt mye mose, og da spesielt den lyse gravkransmosen som lyste opp både slettene og fjellsidene.

image

image

image

Da vi kom til endes av veien og den siste seteren på vår vei, følte vi at det var tid for å spise oss fete. Vi satt oss inn i en liten inngjerdet plass med noen hytter og en håndfull sauer som kunne underholde oss i lunsjen. Her fikk vi også luftet soveposer og telt, og dampet av noen hekto med fuktighet.

image

image

Nå var det på tide å endelig iføre seg fjellskoene på nytt, og vi skulle nå endelig ut i ordentlig terreng igjen. Veien vi hadde fulgt innover, hadde tatt oss opp i en høyde på ca 1000 MOH, og nå skulle vi opp ytterligere 500 meter over et fjellpass. Når vi begynner å gå igjen, kjenner vi hvor mye kroppen har lengtet etter ulendt terreng, og bare dette hjelper på at humøret stiger kraftig. Etter en god etappe oppover, møter vi på en familiefar som var på telttur med sin sønn og datter, og vi slår av en kort prat med han. Veldig hyggelig kar, og godt å se at det er foreldre som tar med barna ut i naturen for å fiske og tilberede mat på primus.

image

image

image

image

image

Da vi går over fjellpasset på rett over 1500 MOH, slår det oss at dette er til nå høyeste punkt vi har besteget på turen. Vi kan herfra se rett inn i på Rondane nasjonalpark som vi skal gå igjennom imorgen. En virkelig majestetisk fjellkjede!

image

image

Vi rusler nedover fra fjellhøyden, og finner et lite tjønn for å slå leir i fornuftig tid. Med opphold og svak vind, byr anledningen seg til å ta med seg liggeunderlag og sovepose ut i friluft for å innta kveldsmaten der.

image

image

image