Regn og vind

Dag 43 – 2. juli

Etter enda en lang og avslappende morgen, kviknet vi etter hvert til og begynte så smått å pakke sekkene våre. Vi lå litt bak skjema med å publisere de daglige reiseskildringene våre grunnet lite og ingen dekning siden Abisko, så det gikk fort noen timer med å laste opp bilder og legge ut nye oppdateringer, før vi kunne komme oss avgårde.

image

Klokken ble mye, fryktelig mye, før vi kvart over seks endelig var klar til å forlate fjellstuen. Vi var innstilt på en distanse på 22 kilometer og trodde vi bare skulle mer eller mindre holde en jevn høyde mot Tjorvihytta som vi ville overnatte i. Dessverre samsvarte ikke kilometerne som var opplyst på ut.no med virkeligheten, og vi endte i stedet opp med en distanse på nærmere 30 kilometer i et ganske så kupert terreng og til tider dårlig merket sti.

image

image

Litt over halvveis på vår ferd, stakk vi innom en annen DNT hytte (Tjalalves) for en pust i bakken, og kom til en overfyrt hytte med et ungt par som var på helgetur. Da var klokken allerede blitt ca 22.00 og vi satt her en liten halvtime før vi tok sekken på ryggen og dro avgårde, selv om fristelsen for å bli, var ganske så stor. Været til nå hadde bydd på rikelig med vind og nedbør, og det var ikke så behagelig å igjen iføre seg de våte kalde klærne. Men, så sta som denne gjengen kan være, så satt vi kursen mot Tjorvihytta og de siste 12,5 km når kl var 22.30.

Det vi var noe bekymret for var om det var noen på hytten vi skulle til, for ifølge ut.no var det kun 4 sengeplasser der. Ganske nøyaktig kl 01.30 kom vi frem til Tjorvihytta, og vi var ganske fornøyd da vi kunne skimte at hengelåsen fortsatt hang på døren, noe som ofte indikerer at det ikke er noen inni hytten, med mindre de er låst inne. Vi fikk raskt fyrt i ovnen og hengt alt av utstyr og klær til tørk, og i tillegg laget oss litt god nattmat. Patrik har i de siste dagene slitt med store smerter i leggen, og etter dagens gåtur var nå smertene betydelige. Vi brukte derfor litt tid til å få tøyd ut foten hans før vi sent sluknet i nok en myggfri sone.