Jul på fjellet

Dag 85 – 13. august

Da var det første dag av to hviledager som sto for tur, og vi var alle mann forholdsvis tidlig oppe for at vi ikke hadde noen spesielle planer for dagen. En fin luksus med hytten er at vi har kaffetrakter, noe som er herlig å variere med når vi hovedsakelig har drukket pulverkaffe siden starten av turen. Med nystekte rundstykker til frokost, er det ikke noe spesielt mer som vi kunne ønske oss. I 12.00 tiden måtte Jon Øyvind, Tarjei og Adrian dra tilbake til sine forpliktelser, og vi takket for en en kjempe hyggelig stund.

image

Vi som var igjen på hytten, dro inn til Geilo for å handle inn tilbehør til dagens middag. Vi hadde fått sendt opp en svineribbe med Martin dagen før, og julen skulle komme tidlig til høyfjellet. Igjen ble det handlet inn jordbær og plommer, i tillegg til surkålen som er en selvskreven del av kveldens måltid. Tilbake ved hytten, sto forpliktelsene ved å ha hytte i kø for unge lovende Eck.

image

Trygve tok seg av middagen og de andre kunne ligge på sofaen og oppdatere seg på årets OL, før det var tid for noen runder kortspill. Kl 22.00 kunne vi begynne å knaske sprø svor og innta en saftig og god ribbe som badet i eget fett, akkurat hva vi turgåere i alle fall trenger. Fullstendig utslått og mett, kryper vi bort til sofaen hvor alle har tydelige magesmerter etter å ha spist for mye igjen. Et klassisk i-landsproblem dette altså. Etter noen hundre quiz-spørsmål fra spillet “idiotkunnskap”, noe vi egentlig var forholdsvis gode på, var det ikke noe poeng å forsøke å holde seg våken lenger, og krøyp derfor til sengs.

image

image

image

image