Treriksrøysa

Dag 23 – 12. juni

Med en søndagsåpen K-marked, startet vi dagen med pakking av sekker og handling av matvarer og andre godiser, før vi på nytt gikk i gang med å utforske nytt terreng.

Etter noen kilometer på asfalt var det rett inn i det finske naturreservatet “Malla”, som strekker seg helt inn til Treriksrøysa, hvor den norske, svenske og finske landsgrensene møtes. Det var hit turen skulle gå i dag, og videre mot Goldahytten som tilhører Tromsturlag. Ved inngangen til naturreservatet var det et oppslag med litt info, og det var så mange punkter med forbud at vi knapt turde å gå inn dit.

image

image

Men finnene skal ha for stiene de lager med enkelte broderier og myrområder. Skikkelig solide planker med trenagler.

image

Etter ca 8-9 kilometer kom vi frem til Treriksrøysa, og det var veldig artig å få tatt oss en runde rundt betongsøylen ved Goldajavri samt å kunne besøke tre land på få sekunder.

image

image

Vi gikk deretter videre til Goldahytten, hvor vi satt opp teltene like i nærheten og benyttet oss av turlagets bålplass hvor hotdogsene ble flambert til kvelds.

image

Planen for morgendagen er å ta oss over et nytt fjellpass, en tur som innebærer at vi skal opp i over 1000 MOH. Da fjellene i i vest og mot Norge er betydelig brattere og høyere enn det vi til nå har vandret i, er vi veldig spente på hvor mye snø vi har i vente. Med det blotte øyet kan vi se at det nok ligger betydelig mere snø på norsk side enn det vi til nå har måttet forsere på finsk side. Dette blir spennende, og mest sannsynlig veldig tungt, men vi kan vel allerede nå fastslå at det sannsynligvis ikke er mygg der!

image

Én kommentar til “Treriksrøysa”

Det er stengt for kommentarer.