En dag på Karolinerleden

Dag 68 – 27. juli

Fra Græslihytta var det ned i Tydalen hvor oppstigningen til andre siden av dalen begynte. Målet var i første omgang å gå til en plass kalt “Nordpå” som tidligere var en turisthytte, men nå er omgjort til et kurs og konferansesenter i privat eie. Etter Nordpå var tanken å komme oss videre en god mil i retning Røros, slik at veietappene (fra Nordpå til Røros er det 58 km langs vei) ble noe kortere de neste dagene. Vi startet på nedstigningen og kom etter kort tid inn på “Karolinerleden” som er en historisk rute i svenskenes fotspor fra tidlig 1700-tallet, hvor rundt 3000 soldater døde i fjellet under en retrett (mer detaljer om dette kan antagelig leses på Wikipedia for de som er nysgjerrig).

image

image

image

Etter noen timer til fots tok vi oss en velfortjent pause på en liten fjellhylle med noen flotte fritidsboliger, og vi tjuvlånte benken deres til en pust i bakken.

 

image

image

Vi fortsatte ferden videre over fjellet, og ankom den utrolig flotte og velstelt eiendommen Nordpå. Her fikk vi en prat med vertskapet som hadde sommerstengt på gården, men hagearbeidet kunne ikke forsømmes. Vi fikk lov til å sitte i hagen deres å lage oss et “realt” måltid, og vi fikk og inntatt en bayer som vi fikk kjøpt, til tross for at stedet var sommerstengt.

image

image

Etter lunsjen takket vi pent for gjestfriheten, og vi labbet videre i retning mot Røros. Vi hadde ikke annet mål for dagens teltplass at den skulle være en god mil fra Nordpå, og at det sannsynligvis ble i veikanten. Etter drøye to timer til fots, fant vi en liten bredde som lå mellom elven og veien. Et ypperlig sted for å slå opp telt! Her fikk vi akkurat nyte den siste halvtimen med sol, før den forsvant ned bakom fjellet.

image

image

 

image

image