Skorovasshytta

Dag 58 – 17. juli

Da var det ny dag, og på an igjen med nye kilometer å gå langs vei. Vi hadde nå ca 16 kilometer inn til Skorovasshytta hvor det var lunsjtid, og dette var også første DNT hytte som tilhørte Nord-Trøndelag Turistforening. Her fikk vi en lang lunsjpause med masse medbrakt mat og selvsagt noen kopper med kaffi.

image

Da vi var i ferd med å forlate Skorovasshytta, dukket det opp noen bilturister som var nysgjerrig på området, og vi slo av en hyggelig prat med de. Trygve forsøkte å hyre den ene til sin personlige sherpa, men det var visst mer fristende å fortsette ferien sin i bil sammen med sitt reisefølge. Igjen våknet morsinstinktet til, og Patrik fikk stukket til seg en pakke med kornmokjeks fra damen i forsetet. Vi takket for hyggelig prat, og dro avgårde fra den lille og koselige plassen.

image

image

Like oppforbi hytten, hilste vi på noen feriefolk på hytten sin som vi spurte litt til råds om på rutevalg over fjellet. Stiene på kartet var ikke merket, så da var det bare lokalkunnskap som kunne komme til nytte. Vi ble tipset om å prate med noen lokale beboere på en turisthytte som lå noen hundre meter unna, da de skulle være lommekjent i området. Vi gikk selvsagt til dette huset, og fikk som vi var forespeilet, masse gode råd for vår neste etappe.

image

Terrenget skulle vise seg å være ekstremt krevende å forflytte seg igjennom, til tross for de gode tipsene som vi hadde fått. Hele fjellet besto av tusenvis av smådaler, slik at vi gikk mer eller mindre kontinuerlig opp eller ned. Det var utrolig slitsomt å gå slik i timesvis, selv om det ikke dreide seg om mer enn alt fra noen få meter, og opp til 10-20 meter på dalsøkkene. Med både regn, vind og tidvis tett tåke var det ikke en like enkel etappe som vi hadde turt å håpe på.

image

image

image

Vi nådde ikke helt målet vårt for dagen, men klokken ble såpass mye at vi bare måtte sette opp teltene våre for å ikke komme helt skjevt ut neste dag. Trøtte, sultne og våte etter mye regn, var det bare å gjøre de to eneste fornuftige tingene, nemlig spise, sove og håpe på bedre vær for morgendagen.

2 kommentarer til “Skorovasshytta”

 1. Hyggelig å treffe dere ved Skorovasshytta.
  Lykke til med turen videre!

  1. Takk i like så!
   Ha en fortsatt fin sommerferie:-)

   Hilsen fra gutta på tur

Det er stengt for kommentarer.