Norge og 100 mil

Dag 41 – 30. juni

image

Da vi forlot vår siste svenske fjellstue og den hyggelige turgåeren fra Polen, hadde vi ca 5 kilometer igjen før vi entret det Norske territoriet igjen. En liten funfact om Patrik er at han er halvt svenske. Det illustrerer han veldig godt her med å stå med en fot i hvert land ved riksgrensen.

image

Det var jo egentlig ikke store forskjellen på terrenget, men det føltes allikevel godt å vite at vi nå var i hjemlandet igjen, og skulle nå kun bevege oss i Norge og videre sørover. Fra vi entret Norges grenser var det estimert en god time til fots før vi kom til Sorjushytta til SOT (Sulitjelma og Omegn Turlag) hvor vi skulle ha oss en bedre lunsj (les frysetørket mat). Sorjushytta lå på en fantastisk flott plass med nydelig beliggenhet innerst ved et turkisfarget og krystallklart vann. Været var strålende da vi var her, og vi ønsket nesten å bli her da hytten og plassen var så flott.

image

image

image

Etter lunsjen bar det videre mot Sulitjelma og vi passerte mellom breene Blåmannsisen og Sulitjelmaisen. Vi klarte ikke å se disse breene fra dalen vi gikk gjennom, men vi fikk allikevel mange flotte syn utover Sulitjelmafjellene.

image

image

Litt senere på dagen kom vi frem til neste turhytte til SOT som var nye Sulitjelma fjellstue. Etter litt frem og tilbake fant vi ut at hotellet i Sulis var omgjort til asylmottak, og vi bestemte oss for å ta to netter her da vi nå hadde fortjent en ny hviledag, og vi til nå har gått ganske nøyaktig 100 mil siden vi startet på Nordkapp. Nye Sulitjelma fjellstue ligger ca 4 kilometer opp fra Sulitjelma og siden det nærmet seg stengetid for butikken, ble vi enige om å rekvirere enn taxi. Det skulle vise seg å bli vanskelig, da nærmeste taxi befant seg i Fauske, ca 35 kilometer unna. Telefonvakten hos taxibyrået foreslo at vi heller skulle finne en lokal pokal som kunne kjøre oss frem og tilbake til Sulis. Med litt hjelp fikk vi kontakt med en meget hyggelig kar ved navn Kim Stian, som kunne være behjelpelig med å transportere oss. Helt konge! Etter en kort stund dukket Kim Stian opp og vi dro ned til butikken, hvor vi fikk handlet og hentet ut depotpakkene våre. Vel tilbake på fjellstuen var det klart for å fråtse i Grandis, brus, øl, mengder med snop og masse annet digg. Resten av kvelden ble tilbragt i horisontal stiling på sofaen og med radio.