Reisadalen nasjonalpark

Dag 18 – 7. juni

Fra leirplassen var det kun nedstigning mot Reisadalen, og her ser vi i det fjerne turens første furutre. Det er slike småting som dette som gjør dagene ekstra trivelig når man har gått i bjørkeskog og viddelandskap i ukesvis.

image

Veien ned fra fjellet mot Reisadalen er bratt og kronglete, og endrer seg fort til noe som fort kunne vært en del av Narnia. Et utrolig vakkert terreng og vi er snart inne i et parti med bare store flotte furutrær.

image

 

Vi velger i et veiskille å ta en omvei for å se Imofossen, og det kommer vi definitivt ikke til å angre på. Den mektige elven og fossen har skapt en trang og bratt elvegate og vi følger alle nyfikent med hvor fossefallet ender.

image

image

Reisadalen nasjonalpark innfrir definitivt forventningene våre, og den ene etter den andre plassen dukker opp som en ny perle i denne dalen. Dagens lunsj inntar vi ved en av hyttene til Troms turlag. En flott hytte med tilhørende badstue – dronningstua.

image

image

image

Været starter som overskyet, glir over i noe pent vær, for så å endre til vind og regn når vi nærmer oss slutten av nasjonalparken. Vi er innstilt på en våt og kummerlig natt i telt, men vi treffer plutselig på en hytte fra Statsskog som ligger på andre siden av elven, og robåten er klar ved elvebredden. Våte og sultne setter vi oss opp i båten og kaptein Jon ror oss på plan over elven.

image

image

Ved hytta er veden klar til kløyving, og vi får fort varmen opp inne i hytten slik at vi, klær og utstyr får tørket. En fantastisk overraskelse fra vår alles kjære stat.

 

image

image

image

image

image