Norge på tvers

Dag 32 – 21. juni

Da vi pakket sekkene våre i Abisko etter å ha mottatt to forsendelser og handlet på den lokale Coop’en, skjønte vi at vi ikke hadde hatt godt av å sulte de siste dagene inn mot Riksgrensen. Sekkene var fylt til randen, og mye av utstyret måtte klipses på utsiden for å få det med oss. Det var ikke mye om å gjøre før vi og måtte ha bæreposer i nevene når vi gikk.

I fra Abisko toget vi tilbake til Vokterboligen, som var et midlertidig stopp for Katterat togstasjon som var under oppussing denne sommeren. Herfra tok de to spreke Osingene beina fatt, og løp siste del av Norge på tvers etappen ned til innerste fjordarmen innenfor Narvik.

image

image

image

Vossingen som er litt mere fornuftig og bedagelig anlagt, valgte å avstå fra denne turen, og fortsatte mot den planlagte campen vår, hvor han i stedet sklei ut i elven som han skulle krysse på sin vei. Han klarte visst mirakuløst nok å lande på beina, men sto allikevel med vann til knærne og fylte det som kunne fylles med deilig temperert smeltevann.

image

Etter Osingene var kommet seg ned til havoverflaten, var det bare å snu igjen, og begynne på stigningen opp til 850 meters høyde der hvor Patrik befant seg. Med de to sekkene som var overfylte med mat, var det meget tungt å klatre oppover “Djevlepasset” som var en seig siste oppstigning før campen.

image

Da vi kom frem til Patrik kl 21.00, hadde han tatt inn på en kvilebu som var en liten og åpen hytte fra Narvik og Omegn Turlag. Her hadde han stormfyrt, og jobbet på spreng med å tørke sko og andre våte klesartikler. Han var imidlertid tilfreds også da han satt på en av de to sengene og spiste pasta og drakk kaffi. Dagen ble avsluttet med et varmt måltid og der Jon brukte den ene gåstaven sin til å grille pølser i vedovnen.

image