Troms.. her kommer vi!

Dag 17 – 6. juni

Etter en kjølig kveld og natt, er vi igjen heldig med morgenværet og sol. Vi er i underkant av 3 mil fra Kautokeino og ser at vi enda har litt mobildekning. Vi skal nå inn mot Reisadalen og antar vi blir mange dager uten dekning, så vi oppdaterer oss og nettside så mye som mulig før vi drar.

image

Etter en god time til fots, kommer vi til en topp på 600 meters høyde, og vi er nå helt i grenseland mellom Finnmark og Troms. Vi ser også mer og mer fjell i horisonten, og antar vi får en litt tyngre tid fremover med opp og nedstigninger i vårt neste fylke. Vi skal nå bevege oss ned mot Reisavannet, og planen er å sette teltplassen noen kilometer utenfor selve Reisadalen.

image

Når vi nærmer oss Reisavannet ser vi at vegetasjonen begynner å ta seg opp, og vi går inn i et flott og frodig landskap. Det er en og annen mygg rundt oss, men det er overraskende hvor billig vi har sluppet fra denne plagen foreløpig.

 

image

Vi møter på en nysgjerrig rev som lenge sitter og ser på oss, og springer litt frem og tilbake i skogkanten, og en times tid etterpå ser vi en fjellrev, men den stikker avgårde før vi rekker å ta et bilde.

image

Det blir en lang og tøff dag, og alle er klar for et kjapt måltid før soveposen blir et faktum.

image

image