Hamburger i Skaidi

Vår første hviledag var her endelig, og dette hadde nok alle godt av. Det store høydepunktet med å kvitte oss med skiene var nå blitt til virkelighet. Nå var vi lei av å stroppe de 5 ekstra kiloene til sekken samt å gå rundt med to “antenner” som tar borti alle trær vi passerer. Etter frokost pakket vi ned campen og gjemte sekkene våre i bjørkeskogen, før vi gikk tilbake til E6 for å haike inn til metropolen Skaidi. Det er ikke alle bilførere som stopper for tre karer med 3 par ski og som definitivt har luktet sine bedre dager, men etter 15-20 kjøretøy, så får vi utrolig nok haik med en trivelig ungdom som har vært på hytta i Billingfjord. Med 15-20 kjøretøy i dette området menes det 30-40 gode minutter.

image

Skal vi være helt ærlig var det ikke bare skiene som fristet i Skaidi. Vår venn Oddvar Repstad med frue gikk turen Norge på langs i 2009, og han snakket så varmt om hamburgeren på kroen/landhandleren i Skaidi. Da hamburger også var noe av maten som var fantasert om de siste 48 timer, var dette måltidet minst like mye å glede seg over som å kvitte seg med 5 kg skiutstyr hver. En vaffelkake med syltetøy til forrett, og en kingsize cheeseburger med bacon til hovedfrokost var en innertier for oss denne dagen. Like etter måltidet får Jon og Trygve tekstmelding fra Ullensvang fjellstyre som viser til innvilget reinsdyrjakt i august. Stemningen var upåklagelig, og alt går etter planen foreløpig.

image

På Skaidikroen fikk vi også ladet en del batterier, og handlet litt annen proviant. Glad og fornøyd var det ut i veien og haike tilbake til campen vår, og Jon ordnet bil på første tommel. Finnmarkinger er virkelig fantastiske!

image

Selv om vi hadde hviledag skulle vi forflytte oss noen km i terreng til et nytt vann hvor vi slo opp leir og fyrte bål. Stemning og humør på samtlige syntes å være steget til nye høyder.

image

2 kommentarer til “Hamburger i Skaidi”

    1. Tusen takk for det:)
      Vi legger ut litt bilder og tekst etter hvert som vi har dekning, batteri og krefter;)

Det er stengt for kommentarer.