Haukeliseter neste

Dag 95 – 23. august

Like etter frokost, var vi pakket og klar til å dra sørover fra Litlos rundt kl 10.00, i retning Haukeli. Våpen og annet jaktutstyr ble lagt klar og sendt med Bård og Tor tilbake i helikopteret. Været var tålelig bra, og vi begynte å bevege oss i første omgang mot Hellevassbu. Her var planen å innta lunsj og en middagshvil, og terrenget vi gikk gjennom var like imponerende som resten av Hardangervidda.

image

image
Litlosvannet og hytten i bakgrunnen

image

image

image

Etter gode 3 timer kunne vi sette oss ned i sofaen på Hellevassbu, og etterhvert sondere matreservene på den selvbetjente hytten. Valget falt på en solid dose risgrøt, noe som førte oss inn i en liten dupp på sofaen like etterpå.

image
Hellevassbu

Fra Hellevassbu var det nå videre mot Haukeliseter hvor vi hadde tenkt å overnatte, og ikke minst møte Depotsjefen for nye forsyninger til turens siste etappe. Med unntak av en episode og to med fordøyelsestrøbbel, gikk denne etappen kjapt og greit unna i et flott og kupert terreng. Etter ca 4,5 timer kunne vi se Haukeliseter fra høyden vi var på, og brukte de neste 5 minuttene ned til resepsjonen. Her fikk vi sjekket inn på et rom og nådde akkurat siste del av middagen før de stengte kjøkkenet. Alt var perfekt med unntak av at rommet lå ut mot hovedvei med tungtransport, men da vi først var sovnet merket vi ikke noe til disse lenger.

image

image

image

image

image

image
Sent på kveld ved Haukeliseter