Dagen før dagen

Dag 91 – 19. august

Vi har tatt oss fri i månedsvis for å gå på Norge på langs, og som Jon sa det “nå skal vi ha fri fra frien”. Det var nå bare en dag igjen før jakten på reinsdyra begynte og vi var på Litlos for å gjøre oss klar til akkurat dette. Vi begynt dagen med en spasertur ut i terrenget for å kikre etter dyr, og gikk til fjelltoppen Flautenuten ca 1,5 time fra hytten. Her hadde vi god oversikt i alle retninger, og satt med kikkerten i 3-4 timer før vi dro tilbake mot hytten. Intet sett og intet hørt ble dessverre oppsummeringen av denne utflukten.

image

image

Senere i dag ventet vi resten av jaktlaget vårt inn med helikoptertransport, og da vi kom tilbake til hytten i 16.30 tiden, var første jeger Tor Nagelgaard på plass. De to siste på jaktlaget, far og sønn, Bård og Thomas Lyssand, var ikke så langt bak i løypen heller. Bård skulle feire 60-årsdagen sin på Litlos, og hadde derfor med en del av familien sin opp, men de fleste måtte gå til fots inn fra Røldalsiden. Kl 19.00 var det igjen klart for en ny 3-retters middag, og etter middag ble vi sittende å prate i stuen til aggregatet ble slått av og lyset slukket i 23.00 tiden. Nå var det om å gjøre å få sovet best mulig før jaktstarten i morgen kl 07.00, og det til tross for høylytte fiskere som hadde pokerspill og nachspiel i byggets 2. etasje i timesvis etter vi var lagt oss.