Siste etappe til Ustaoset

Dag 84 – 12. august

Da var det på an igjen med en ny dag med regn, ikke noe spesielt overraskende. Men det var jo heller ingen fare da vi hadde rundt to mil frem til Ustaoset, hvor vi skulle få en oppladningshelg før jakten begynner om en uke. Så det gjorde ikke så mye at både telt og alt av turutstyret kom til å bli søkk gjennomgått igjen. Vår alles kjære Martin Skorpen Eck har familiehytte på Ustaoset, og her skulle vi møte Martin og sin kjæreste Juni denne helgen. I tillegg var det flere venner som hadde booket seg inn på en overnatting denne helgen, og dette var teknisk sjef Jon Øyvind Tøsdal, vår NPL-advokat Tarjei Hovland, og Adrian Halhjem Sælen. Med alt dette som motivasjon, pakket vi sekkene våre og labbet avgårde i regn vind og tåke.

image

Etter noen timer i det ufyselige været, kom vi frem til Presholtseteren. Her skilte vi lag med Patrik, som nå skulle i retning Haugastøl hvor han og venninden sin Siv Arnesen hadde booket overnatting. Siv hadde satt av en ferieuke til å være litt med Patrik på denne turen, og da passet det nokså bra og ta dette i perioden som var oppkjøring til jakten. På denne måten kan de ha noen rolige avslappende dager, og ikke ha dette kjøret med å ta unna de daglige milene.

image

Trygve og Jon fortsatte ned mot Ustaoset, og gikk direkte til den lokale butikken og plukket med seg Grandiosa, plommer, jordbær og fløte. Fra butikken var det bare en god kilometer til hytten, og to meget fornøyde karer fikk kommet seg i ly fra været. Denne helgen skulle bare benyttes til avslapping og lade batterier, både på oss selv og jaktradioene. Det er vel ikke å overdrive at vi har sett veldig frem til denne helgen i snart 3 måneder. Martin og Juni ankom hytten i 19.00 tiden, og Martin var rystet over at skjegget vårt ikke var lengre enn hva vi hadde klart å gro ut på denne tiden. Selv mente han at sin egen skjeggvekst ville vært mye bedre og lengre på disse 12 ukene.

image

Utover kvelden var allemann alle på plass, og Martin og Juni laget en skikkelig stor porsjon med Lars-Magne (les lasagne) med tilhørende salat og hvitløksbaguetter. Tarjei sin fru Jannicke Smith, hadde laget en sjokoladekake til oss som ikke bare var utsøkt på smak, men var også et kunststykke med landet vårt inntegnet i melis, og oss som turgåere med seigmenn plassert ca der hvor Ustaoset har sin beliggenhet. Det var et meget hyggelig syn å få våre venner på besøk, og vi hadde en fortreffelig aften som ble avsluttet etter vi hadde fått en time i den obligatoriske badstuen.

image

image