Bakeren

Dag 51 – 10. juli

Vi sto opp like over 09.00 og så litt på Bonanza på TV, før vi etterhvert ruslet bort til frokosten som var avtalt at skulle stå klar til kl 10.00. Vi kom til duk og dekket bord med brød, egg, melk, juice, kaffi og variert med pålegg. Dette er det som skal til for at vi virkelig føler at livet smiler til oss.

image

Det ble en lang og bedagelig frokost, og vi slo av en prat med vertsskapet som ga oss gode tips om rutevalg for veien videre mot Børgefjell nasjonalpark og ikke minst Nord Trøndelag.

image

Det var med tungt hjerte vi omsider måtte forlate Umbukta fjellstue sent om ettermiddagen, for å nå Gressvasshytta og neste overnattingssted innen midnatt. I Umbukta fikk vi kjøpt med oss et brød og noe pålegg til lunsj, men vi fikk dessverre ikke tak i nye batterier til trackeren, så vi blir dessverre “usynlige” i en periode fremover.

image

Solen tittet frem så snart vi begynte å gå, og vi fikk et kanonflott vær for spaseringen. Vi hadde ganske høyt tempo ut for Umbukta, da vi var mitt i dypeste kleggparadis. Mye kupert og krevende terreng tømte oss raskt for energi, og litt ut på kvelden måtte vi innta brødmaten vi hadde kjøpt tidligere om ettermiddagen. Her satt vi da i en dal med utsikt mot Okstindan, og så snart solen forsvant, sank temperaturen betydelig og myggen strømte til matfatet. Vi spiste så fort vi kunne og skyndte oss iskalde videre mot demningen ved enden av Gressvatnet.

image

image

image

image

image

image

Etter en lang, veldig lang time med hurtig gange, ankom vi endelig Gressvasshytta. Klokken var nå passert midnatt, men til tross for tidspunktet klarte ikke Jon å styre seg, og begynte å lage deig til rundstykker da han fant alle nødvendige ingredienser til dette i hytten. Rundstykkene ble stekt i en flott vedovn med integrert bakerovn, så det gikk ikke lange stunden før vi spiste nydelige nybakte rundstykker til nattmat. Etter at rundstykkene og maten var fortært, ruslet den ene etter den andre til hvert sitt soverom.

image

image

2 kommentarer til “Bakeren”

  1. Nystekte rundstykker slår ikke feil. Ska sei han kan litt av hvert han Jon.

    1. Rundstykkene var helt fantastiske. Jon tar også gjerne i mot bestillinger av tilsvarende rundstykker når han kommer hjem. Hehe

Det er stengt for kommentarer.