Videre i regn og torden

Dag 64 – 23. juli

Noe vi er blitt veldig flink til på turen, er å ta oss til rette på hyttene og rote fælt. Dagen etter vi har ankommet en hytte, kan det se ut som om vi har vært der i rundt 14 dager. Dagen begynte da naturligvis med rydding, vasking og pakking, og første etappe var på asfalt ned til en plass kalt Sandvika. Her var det bra mobildekning, og vi ble liggende her i halvannen time for å legge ut noen innlegg på nettsiden vår, da vi var kommet godt bakpå med oppdateringene den siste tiden.

image

image

Fra Sandvika var det rett tilbake til myr og gjørme, noe som vi selvsagt hadde savnet etter ett døgn med frihet. Det var fremdeles varmt og lummert i luften, og det gikk ikke lange tiden før det flotte sommerværet ble erstattet med regn og torden. Vi var nå på vei til DNT hytten “Ferslia” som var gode 3 mil unna fra dagens start. Etter 8 timer og med 2,5 timer innlagt pause ankom vi hytten i Ferslia. Vi var bløte og gode, og alle hengte straks utstyr og klær til tørk, før vi fant oss en liten bekk hvor vi fikk badet og vasket av oss den værste svetten.

image

image
Historien bak dette bildet er at stimerkingen forsvant for oss et øyeblikk, og Patrik var skråsikker på at den gikk rett frem over myren. Dette endte med at myren fylte begge lærstøvlene med vann, og det måtte klatres tilbake til stien hvor det ble en trynings i krattet like etterpå.

image

 

image

Vi laget en deilig pastamiddag og tilbrakte kvelden i sofakroken i vannrett posisjon. Vi hadde fyr i peisen for å tørke klær, og temperaturen og luftfuktigheten ble rimelig høy. Trygve var da antagelig den eneste som hadde unnsluppet å få frost i kroppen etter badet, for han fikk kraftig tilsnakk da han begynte å lufte ut i hytten på kvelden, og dette til tross for at termometeret viste 19 grader ute! Dagen var i alle fall omme, og vi så frem til Meråker neste dag hvor et nytt matdepot skulle hentes på posten.

image