Nattens terror..

Dag 21 – 10. juni

Kvelden og natten før hadde begynt så bra med å komme til ferdig oppvarmet hytte, men like etterpå våre to nye venner hadde fått lagt seg til ro, begynte den ene å snorke av en helt annen dimensjon. Det viste seg nemlig at en av karene som tok seg inn på hytten var overlegen europeisk mester i snorking, og hele hytten ristet for hvert åndedrag han tok. Trygve som lå lengst vekke, orket ikke mer da kl var 03.00 og gikk ut og satte opp teltet istedet. Det var helt sinnsykt! Jon som lå nærmest, hadde øreplugger med musikk på full guffe, og selv det hjalp ikke helt.

Til tross for den sykt bråkete natten, gikk den også forbi etter hvert, og vi kom oss på beina og lo voldsomt over at det var mulig å snorke så kraftig. Vi prøvde i våken tilstand å lage snorkelyder med den samme desibel, men det var rett og slett ikke mulig.

image

image

image

Jon startet dagen med frokostgrøt og smertestillende for foten, og etter hvert startet vi ruslingen vår mot Kilpisjarvi som var målet for dagen, og var ca 30 km unna. Været var nå blitt bedre, og utover dagen ble det også litt blå himmel og sol. Vi sto godt på med å ta unna kilometer og var ferdig med 20 km til lunsj, hvor den siste timen var i skikkelig steinete terreng med en eneste stor ur. Da var det skikkelig godt å slappe av i solveggen på en turisthytte, helt i grensen mot hjemlandet, å nyte et lite måltid og en kopp kaffi.

Ryper var det å se også i Finland..

image

Noe som gjorde Patrik sulten på noe annet enn frysetørket mat.

image

Nå var det bare det siste lille stykket ned til Kilpisjarvi hvor planen var hotell og hamburger. Da vi omsider kom frem, var det ikke fullt så gale som en spøkelsesby, men det var jaggu ikke langt unna heller. Ikke mye liv og leven her en fredags kveld. Det viste seg at denne plassen hadde under 100 fastboende, og var bare en turistplass med masse uteiehytter. Sesongen var visst ikke startet enda. Skuffet å lei, antok vi at det ble real turmat til kvelds, fant vi frem til Lappland hotellet, og nattevakten var også bartender og resepsjonist. Han var så trivelig å fant noen pizzabiter fra kjøkkenet, og laget hver sin 3 etasjers sandwich til oss. Lykken var av en helt annen verden, og vi la oss gode og mette i en ren seng.