Påsketur og intervju med midtsiden

Påsketur (10)

For å trene til Norge på langs, fant vi ut at det kunne være fint å gå i nye fjell og turstier, og ukjent terreng. Målet var å bruke kart og kompass og målestokk 1:50 000 for å få helt realistisk trening.

Vi tok derfor ferje over til Stord en sen kveld, og spaserte en times tid opp i fjellet ved Fitjar. Her satte vi opp lavvo like under vindmøllene, og laget en fin leirplass med bål på utsiden. På denne lille spaserturen fra ferjen fikk vi øye på to hjort som sto i silhuett mot månen. Litt av et syn!

Dag nr 2 sto vi opp til vind og regn, men fikk startet dagen med skikkelig cowboyfrokost og kaffi. Denne dagen hadde vi et mål om å nå ganske langt i luftlinje. Men endte opp med kun 11 km i luftlinje etter 8 timer til fots. Stiene på fitjar var i stor grad svært dårlig merket, og vi fikk virkelig brynet oss med kartet og kompass. Terrenget var veldig myrete og masse råtasnø. En knallhard dag på Stord skulle dette vise seg å bli.

Til tross for hvor sliten vi var etter denne dagen, steg stemningen raskt så snart bålet var fyrt opp i lavvoen, og snurringen var i steikepannen.

Når vi sto opp dagen etter, regnet det i striestrømmer, og lavvoen var antagelig blitt dobbel så tung da den var fulltrukken i vann. Dagens etappe begynte rett i oppoverbakke,og råtasnøen ble dypere og dypere. Målet var å krysse en liten fjellovergang, og komme ned til E-39 ved Jektavik. Denne lille etappen på noen kilometer var meget hard å forsere, og vi brukte mye tid å kikke på kart da det var ekstremt lite sikt og lite merket turløype.

Etter hvert kom vi over fjellet og tok fergen over til Tysnes, hvor vi gikk veien til fots nesten helt til Våge. Her var det en ny leirplass, og bålet tørket kjapt opp den gjennomvåte lavvoen. Den neste dagen tok vi fergen tilbake til Os, hvor vi møtte Patrik for en liten treningstur før vi tok helt påskeferie. Her møtte vi Kjetil Bruarøy fra midtsiden.no på Tøsdal.

Intervjuet ble slik: www.midtsiden.no

 • Kveldsbål og hotdog på menyen
  Kveldsbål og hotdog på menyen
 • Første leirplass
  Første leirplass
 • På et av Fitjars fjelltopper
  På et av Fitjars fjelltopper
 • På vei over fjell på Stord
  På vei over fjell på Stord
 • Cowboyfrokost
  Cowboyfrokost
 • Utsikt til Tysnes
  Utsikt til Tysnes
 • Hjortens øyner
  Hjortens øyner
 • Hjort i silhuett
  Hjort i silhuett