Fra Tynset til Alvdal

Dag 74 – 2. august

Da var det en ny dag og nye kilometer på asfalt, og dagens første delmål var Alvdal. Mye orking og stønning var det denne morningen med generelt trøtte kropper, i hvert fall frem til den første kaffikoppen var inntatt. Jon sine føtter var såpass vonde at han valgte å kjøpe nye joggesko med ultramye demping, og de gamle joggeskoene ble sendt hjem med posten. Glad, fornøyd og stolt, ledet Jon an på vårt lille tog videre ferden. Tynset var forøvrig en utrolig flott plass. En liten bygd som virket å være svært velholdt og lå antagelig i et satsningsområde. Slagordet til bygden sier vel klart å tydelig hva som skjer dersom man tar turen hit.

image

image

image

image

Med ca 24 kilometer til Alvdal, fant vi ut at vi måtte ha en lunsj, før lunsjen. Den ble da inntatt halvveis til Alvdal i en veikant like ved elven, hvor vi også fikk en prat med en godseier i området. Vi fikk også sett et rådyr som løp over veien og videre inn i skogen. En imponerende fart og sprett i dette dyret, som beveget seg som en supermonsterhare gjennom den åpne furuskogen. Det gikk selvsagt så fort at det ikke var mulig å trekke frem kameraet i tide.

imageimage

image

image

image

image

Vi labbet videre og kom inn til Alvdal sentrum hvor vi handlet litt mer mat og spiste litt lunsj på Jafs. Da vi nå skulle videre inn mot fjellheimen, benyttet vi og anledningen til å lade litt elektrisk utstyr her. Etter en time fra Alvdal i regn ble vi endelig kvitt asfaltjaget for denne gang, og fikk gå over en bro med et meget imponerende elvejuv. Like etter fikk vi omsider fotografert en elg også, som sto og flekset på et jordet.

image

image

image

image

Nå kjente vi etterhvert at beina var modne for å finne en teltplass for natten, og vi ruslet en liten time innover veien til vi fant en passende flate i tjukk mose, men noe fuktig mose. Nå var det bare å rigge seg til etter beste evne på det våte underlaget og ta kvelden.

image

image