En regnfull dag

Dag 49 – 8. juli

Etter en god natt søvn for oss alle etter den sene spiseøkten, var vi klar til å forflytte oss videre sørover rundt kl 13.30. Siden vi var kommet oss på beina, hadde det vært regn i luften noe som også fortsatte nærmest gjennom hele dagen da vi gikk mot Kvitsteindalstunet og dagens mål.

Etter halvannen times spasering, kom vi over en liten lavvo-aktiv konstruksjon, hvor det også lå litt ved, noe som ga oss en ypperlig sjanse til hvile å få tørket oss litt etter den konstante nedbøren.

image

image

Etter en god pause i lavvoen fortsatte vi ferden videre mot en koie hvor vi så for oss at lunsjen kunne tilberedes. Her fikk vi også fyrt godt opp i vedovnen og hengt klærne til tørk, og lå strekk ut etter måltidet.

image

image

image

Vi fortsatte etter lunsjen mot Kvitsteindalstunet som ligger like ved Kallvatnet, og her tenkte vi at kanskje det kunne være mulig å prøve fiskelykken i kveld også. Da vi nærmet oss hytten, så vi at vannet var regulert, og tappet ned helt vanvittig mye. Det var ikke noe spesielt vakkert syn å se utover landskapet med de bare vannbreddene.

image

image

Da vi ankom Kvitsteindalstunet var det bare å innlosjere seg på nødbuen da hovedhytten var revet og en ny hytte er under oppføring. Den blir kjempeflott! Vi fikk fyrt godt i peisovnen i den lille hytten, og kanskje det var det som gjorde at ingen klarte å få en god natt søvn. Varmt, klamt og enkelte terroristmygg som suste ved ørene om natten, gjorde oss både paranoid og søvnløs.