E6’en

Dag 47 – 6. juli

Det ble en lang og avslappende morgen og formiddag, før vi klarte å stable oss på beina for dagens spasertur. Vi brukte antagelig så lang tid å komme oss avgårde siden vi visste det var en lang og monoton etappe med 31 km langs asfalten på E6 som ventet oss. Til slutt var det i alle fall på med joggeskoene, og vandringen kunne begynne.
Noe vi alle sammen faktisk oppdaget først nå som var mulig på telefonen, var at det fantes en egen Podcast-app som enkelt kunne tas i bruk. Vi benyttet anledningen til å laste ned mange radioprogram, og samtlige gikk å hørte på programmet “Kroppen” med Trond-Viggo Torgersen når vi spaserte den endeløse landeveien. Ikke verst å kunne lære noe, samtidig som vi forflytter oss sørover.

image

image

image
En typisk Nord-Norsk skrivefeil. Skal selvsagt være “Stor regnfare”

Etter drøye 20 km langs E6 forlater vi Fauske kommune og vi beveger oss inn i Rana kommune.

image

image
Dette var noe av det mest spennende vi så langs E6. Veien gikk over jernbanen.

Etter ytterligere 2-3 kilometer langs E6 ankom vi endelig polarsirkelen og Polarsirkelsenteret. Her skulle vi innta dagens lunsj i den flotte restauranten, Jafs. Hamburgeren og pizzaen her smakte vel litt under forventning, men like fullt et mye bedre alternativ enn nok et måltid med frysetørret mat.

image

image

image
Nord-Europas største isbjørn… faktisk

Da maten var inntatt og vi hadde slappet av i en god stund var det tid for å få tatt noen bilder, før vi skulle ta fatt på de siste 8 kilometerne inn mot Bolnahytta, en hytte som tilhører Rana Turistforening. I Bolnahytten hadde noen lagt igjen noen epler, som kjapt gikk i gapet på oss. Godt med noe frukt etter gammelt av.

image

image

image