Ut å gå igjen

Dag 45 – 4. juli

Da var vi klar igjen for en ny dag og forsøke hvordan det skulle gå med leggen til Patrik. Like før kl 11.00 dro vi fra Tjorvihytta og satte kurs mot dagens mål og plass for overnatting som var Algaradhytta ca 30 km unna. I det vi var begynt å gå var myggen på oss umiddelbart, og første del besto av litt kratt og skog som skjermet mot vinden litt for bra. Det ble en rekke med nye myggstikk og tidvis ukontrollert veiving med armene de første 20 minuttene, før vi kom oss over tregrensen og vinden ga oss en hjelpende hånd med å holde udyrene vekke. Temperaturen denne dagen lå nok i hvert fall på rundt 15 grader pluss, tidvis med sol, og hadde det ikke vært for de 6 sekundmeterne med vind som var meldt, hadde det blitt litt av en ulidelig dag.

image

image

image

Vi kjørte på med ca en time med spasering i slengen og ca et kvarter med pause. Dette var mye kortere etapper og mer pause enn det vi hadde hatt de siste ukene, og håpet var i det minste på at leggen i hvert fall ikke skulle bli verre. For hver pause vi hadde, var det bare å kle seg opp i Goretexuniformen og følge med føttene dersom man valgte å lufte de litt, for myggen nølte ikke lenge før den satt og spiste seg rett igjennom sokken.

image

image

image

Like før vi kom til det koselige lille hyttetunet ved Algaradhytta, var det ingen som skiftet fottøy til Crocs, og ville heller forsøke lykken med lærstøvlene og balansekunstene på de glatte steinene i den overfylte elven. Det endte med at kun venstrestøvelen til Jon unnslapp innvendig vask med nydelig rent smeltevann.

image

image

På hyttetunet fikk vi raskt kommet oss i stand og hengt både sko og klær til tørk. Vannet ble satt på kok, og samtlige av oss tok seg en forfriskende dukkert i elven som rant like forbi hyttetunet. Utrolig deilig, i alle fall etterpå når vi var tørr og varm igjen.

image
Etter Patriks sitt ansiktsuttrykk å bedømme, er han svært begeistret for de fine blomstene ved elvekanten

Ved enden av dagen kunne Patrik oppsummere at han fremdeles hadde bra med smerter i foten, men heldigvis litt mindre vondt enn da vi kom inn til Tjorvihytta for to netter siden. Patrik er nå godt i gang med en ny voltarenkur, og det blir spennende å se hvordan smerten og foten utvikler seg over de neste dagene.

image