På vei til Røyrvik

Dag 56 – 15. juli

Dagen for Jon og Trygve startet med et stort frokostbål og var klar til å starte ferden rundt Namsvatnet på vestsiden av vannet. Namsvatnet er et regulert vann, og det var tappet ned noen meter, noe som, gjorde det mulig å bevege seg store deler av etappen i fjæresteinene. Her hadde vi beregnet at det var ca 3 timer gange gjennom strand og ulendt terreng frem til demningen hvor vi ville møte på en anleggsvei som fører til hovedveien og Røyrvik.

image

image

Patrik, som overnattet på Viermahytta, fikk seg en lang og avslappende formiddag. Dagen i forveien hadde han avtalt med båtføreren at han skulle stå klar ved “kaien” til rundt klokken 15, og ca klokken 15:30 var han klar til å ta fatt på de 16 kilometerne inn mor Røyrvik. Etter en 10-12 kilometer runder han en sving, og ser at det sitter en person med tursekk i veikanten. Da han kommer litt nærmere ser han at det er Tine Larsen som sitter der – hun som startet på Nordkapp en uke før oss og som vi har lest om i de fleste hyttebøkene. Patrik stopper opp og slår av en prat, før de sammen fortsetter de siste kilometerne inn mot Røyrvik.

image

 

I fra demningen og inn til Røyrvik har Jon og Trygve 21 kilometer på vei foran seg. Ved kjøp av joggesko hadde hverken Jon eller Trygve tatt høyde for at beina hovner litt opp med mye trasking, så joggeskoene passet ikke lenger slik de burde. Jon arvet derfor Trygve sine joggesko, og fikk nå et passende skotøy, og Trygve måtte bruke lærstøvlene på denne veidistansen.

image

image

image

 

Langs veien til Røyrvik fikk Jon plutselig øye på en gigantisk fugl som kom fykende. Det viste seg, etter litt googling, at det var en Trane som kom flygende og landet på jordet, før den spankulerte inn mot skogen. Dette var for oss et nytt dyr og som kan krysses av på listen – check!

image

Da vi omsider ankom Røyrvik, tok vi inn på Limingen Gjestegård og her fikk vi alle endelig møte Tine Larsen. Tine er første turgåer vi møter som går samme turen som oss, og det var hyggelig å slå av en prat med hun å dele historier om det som har hendt så langt. Vi fikk også bestilt deilig hjemmelaget hamburger og dessert, og fikk lagt oss nydusjet. Helt fantastisk!

image