Endelig elg

Dag 38 – 27. juni

Som forventet, var det en dårlig natt, og spesielt for Patrik og Trygve. Det beste vi imidlertid kunne våkne opp til var tilfelle, vind, mye vind. Sliten etter gårsdagens langkjøring og lite søvn, pakket vi teltene, og begynte mot lunsjmålet vårt som var innendørs i en svensk turisthytte. Her visste vi at dersom hytten var åpen, kunne vi spise og hvile i fred fra myggen. En ting vi i hvert fall kunne fastslå, var at den personen som hadde ansvar for denne delen av Nordkalottleden, ikke lenger hadde jobben, og det var heller ingen nye som var ansatt for å ta over ansvaret. Det var helt utrolig at vi i det hele tatt til tider fant stiene som ofte var fullstendig gjengrodd!

image

Det gikk ikke mer enn en time til fots, før vi igjen oppdaget en bro som ikke lå over elven. Da var det rett i Adams drakt med sekk på rygg og vadestaver i hendene, og passere elven asap før myggen tok seg mer til rette enn hva vi kunne tillate.

 

Like før vi kom til lunsjhytten, kom vi til et privat hyttetun, og fikk for første gang sett skogens konge, Elgen. Jon skremte de selvsagt vekk før vi klarte å ta bilde av de to elgene i skogholtet, men historien er sann!

image

Etter en avslappende og ganske lang lunsjpause, trasket vi videre de siste 18 km til neste svenske stuga hvor vi håpte å få tilbringe natten over. Formen vår begynner å bli rimelig bra, så distansen gikk unna i en fei gjennom et lite fjellpass og ned i dalen på andre siden av fjellet.

image

Da klokken nærmet seg 23:00 ankom vi en åpen og varm hytte hvor det allerede bodde et ungt svenske par. Etter en lang og klam dag, valgte alle å ta seg en liten kattevask i elven siden vi ikke var alene i hytten, og det var gjerne ikke behov for at vi skulle lukte verre enn nødvendig. Vi beklaget til svenskene at vi sikkert luktet litt vondt. Den svenske piken svarte så diplomatisk at hun ikke hadde lagt merke til noe lukt, men ble raskt rettet av kjæresten sin om at, jo det luktet… mye! Det ble litt latter og vi slo av en prat før vi sluknet for kvelden.

2 kommentarer til “Endelig elg”

 1. Apropos mygg….
  Myggen liker best mørke klær – av en eller annen grunn, men de der oppe spiser vel det meste og gir blaffen i fargen. 🙂
  Men – en annen sak….
  Gå Norge på langs….
  Hvorfor er dere så mye innon Finnland og sverige da…??? 🙂

  Mvh Terje H.

  1. Myggen her oppe er skamløse, og stikker når du ligger nede. Men vi begynner nå å bli god i å leve med de, og klarer stort sett å unngå myggstikk. Det kommer av at Jon har skaffet seg en myggdrakt og infiltrert miljøet deres, og lært seg taktikken deres.

Det er stengt for kommentarer.