Ørret til kvelds

Dag 33 – 22. juni

 

Etter ganske nøyaktig ett halv døgn i soveposen, kviknet vi til liv og spilte kort en god stund. I dag hadde vi en halvveis hviledag, og hadde planer om kun å gå 12 kilometer sørover til Cunojavrihytta. Da vi hadde dekning siste gang før vi dro ut i ingenmannsland igjen, fikk vi sjekket værvarselet som meldte om regn og vind denne dagen.

image

Ganske nøyaktig kl 15.00 var vi pakket og klare for å komme oss til neste hytte, og vi hadde stort sett greit vær nesten hele veien til hytten i de 3 timene denne distansen tok. Stiene i høydemeterne 700-850 er fremdeles forholdsvis bløte, og består ofte av større eller mindre snøpartier.

image

image

Da vi i de siste 10 minuttene mot hytten gikk i regn, kom vi frem til en hytte som var veldig klargjort til oss. Fullt med ved i korgene og klargjort i peisen, vann i bøttene og litt rødvin i en dunk på kjøkkenet. Da var det bare for oss å tenne en fyrstikk, fylle glassene, og blande sammen den 1 kg pannekakerøren som Patrik hadde slitt med seg ut av Coop’en. Da ble det nystekte pannekaker med bacon til middag, og den altfor store pannekakerøren ble automatisk videreført til frokost neste dag.

image

Litt utpå kvelden falt Jon nok en gang for å prøve fiskelykken. Etter 15 min ved vannet hørte vi han rope “kom med kamera og kniv”. Endelig hadde fiskelykken snudd, og en skikkelig flott fjellørret kunne avbildes sammen med en særdeles fornøyd fisker.

image

image

Ørreten fikk ikke lange tiden til å ligge i fred før den var filetert og stekt i masse smør. Rett og slett nydelig på smak, og vi satser på at det blir langt flere av disse.

image

image

2 kommentarer til “Ørret til kvelds”

  1. Gratulerer med fisk! Flotte bilder, men eg trur Jon er retusjert med alt det skjegget…..

Det er stengt for kommentarer.