Gårdsbesøket

Dag 52 – 11. juli

Vi sto opp til blå himmel og strålende sol, og alle var glad og blid, utenom Trygve som uten han visste det hadde valgt barnesoverommet med kort seng. Lite søvn eller ikke, så måtte vi av gårde fra Gressvasshytta, og denne dagen visste vi skulle bli tung med over 4 mil på tapetet.

image

image

image

image

Jon og Patrik valgte å gå for shorts, og Trygve valgte Goretexbuksen. Her var det enkelt og greit valget mellom pest eller kolera, altså myggstikk eller varme og svette. Vi åpnet dagen med et vanvittig høyt tempo. Mulig det var mygg og klegg i kombinasjon som jaget oss litt. Etter nesten to timer gjennom skog og myr, dukket det opp en liten Statsskog-gamme hvor vi kunne søke ly fra solsteiken og få noen minutter i fred fra disse udyrene.

image

image

Etter gammeoppholdet, var det heldigvis litt stigning i terrenget med gradvis mindre trær og mer vind. Vi kom til slutt ut på en kant hvor vi kunne nyte den flotte utsikten ned mot Steikvasselv, hvor vi hadde planer om å finne en plass for å innta dagens lunsj.

image

image

image

image

Da vi kom ned til Steikvasselv gikk vi forbi en flott strand hvor vi valgte å ta lunsjpausen vår. Her fikk vi fyrt et solid bål med skikkelig glolager. Mot slutten av lunsjpausen kom det sigende et skybrudd med heftige regndråper over oss, og vi måtte pakke ned alt av utstyr raskt for å unngå at alt skulle bli vått.

image

image

Vi hadde ikke helt settlet overnattingen heller, så vi ringte til Sæterstad gård som lå et stykke unna. Her fikk vi avtalt at vi kunne få både overnatting og middag når vi kom frem, antageligvis rundt klokken 23:00. I tillegg fikk vi bestilt frokost, og mulighet til å smøre med nistepakke til lunsj dagen etterpå. Etter lunsjen begynte vi på del 2 av dagen, som var en nesten identisk reprise av første del av dagen, altså varme, mygg, tett skog og myr. Etterhvert som vi kom oss opp i høyden avtok myggen og terrenget ble gradvis enklere å ferdes i.

image

image

image

image

image

Omsider fikk vi passert dagens siste fjelltopp, og vi skulle nå ha noen gode kilometer på vei, og deretter inn igjen i terrenget den siste lille milen inn mot Sæterstad Gård. Etter ganske nøyaktig et halvt døgn etter at vi forlot Gressvasshytta, ankom vi Sæterstad Gård og her ble vi tatt veldig godt i mot av ekteparet Siri og Knut. Det var nettopp bygget et helt nytt gjestehus hvor vi ble innlosjert, og her var det strøkent og høy standard. Vi avtalte at middagen kunne være klar om ca 20 min og kunne dermed ta oss en rask dusj og ta på oss besteklærne våre – altså de plaggene vi har som lukter vondt og ikke grusomt.

image

Vi tuslet bort til gårdsrestauranten etter dusjen, og fikk servert røye med nypoteter, salat, fetaost, rømme og smeltet smør. Det aller meste vi fikk servert var laget på gården da de her har eget fiskefjøs med oppdrett av røye og eget gårdsysteri. Dette måltidet seilte rett til topps av mat vi til nå hadde spist på turen. Helt himmelsk på smak og vi spiste antagelig for minst dobbelt så mange personer da vi var ihjelsultet.

image

Etterpå bar det videre til luksusboligen og til hver vår utrolig behagelige seng.