Taco-Jon

Dag 31 – 20. juni

Da vi sto opp, fikk vi en oppdatering fra Bjørg som er mor til Jon og depotsjef. En av to pakker var kommet til Abisko, og pakke to var sannsynligvis like rundt hjørnet i disse dager. I Sverige må man visst ha Pass som legitimasjon for å hente ut pakker, og det var noe vi heldigvis fikk vite allerede da vi var i Kilpis. Vi ordnet oss da med å få sendt opp et pass til Bjørnfjell tollstasjon etter å ha pratet med bestyreren der, og vi måtte begynne dagen med å gå til tollstasjonen. Her klarte Patrik å sjarmere seg til en kopp kaffi, og vi la en plan for videre ferd.

image

Da vi ikke visste helt hvordan pakken lå an i løypen, valgte vi å gå et stykke videre på vår ferd, og til den siste togstasjonen som var langs vår løype. Da kunne vi ta toget til Abisko fra denne plassen, hente pakkene våre, og toge tilbake til samme togstasjon. Vi fikk oss da en fin spasertur langs Rallarvergen som går langs toglinjen. Her stoppet vi ved “vokterboligen” som var en midlertidig togstasjon i sommer, og suste inn til Abisko herfra.

image

image

Det går to tog om dagen på denne ruten som er persontog, og vi tok dagens siste. Da måtte vi ordne oss en plass å sove, og det fikset vi på et vandrerhjem like i nærheten av toglinjen. I tillegg til to overnattinger i Kautokeino og to overnattinger i Kilpis, ble dette nå den femte natten vi er blitt sponset av fra 2villa.no og Byggmester Skåtøy.

image

Vi gikk nedom Coop Lapporten som har posten i området, og det viste seg at begge pakkene våre var kommet hit etter lang og god investigering. Vi fikk handlet inn taco til kvelden som Jon hadde drømt om i dagevis, og ellers alt vi skulle trenge til turen videre, og alt er nå klart til å ta første tog i morgen formiddag kl 11.00

image

2 kommentarer til “Taco-Jon”

    1. Du oppdaget det altså. Hehe
      Vi gikk i det minste av og på toget på samme plass;)

Det er stengt for kommentarer.