En nydelig dag mot Hadlaskard

Dag 89 – 17. august

Da var det frokosten på Dyranut Fjellstova som sto for tur, og vi pakket oss ut av nabohuset som da var Dyranut turisthytte hvor vi hadde sovet. På Dyranut Fjellstove fikk vi nystekte og hjemmelaget rundstykker og lapper, med masse godt pålegg. En riktig så fin start på dagen før vi kunne begynne på dagens etappe i solsteiken. Vi hadde sett oss ut Hadlaskard turisthytte hvor vi skulle tilbringe neste natt, og etappen var beregnet til 27 kilometer.

image

image

image

image

image

image

image

Den siste uken har en ny type flueaktig sak dukket opp for oss, og etter Dyranut har denne fluebestanden eksplodert i antall. Det virker som om disse flygende vesener bare flyr rundt uten mål og mening, og krasjer titt og ofte inn i oss eller flyter nedover elven etter styrten som har gått mot vannet. Fluene blir et veldig enkelt bytte for fjellørreten, og en fisker viser oss et bilde han har tatt av magesekken han skar opp på en fisk som var fullstendig proppet av slike fluer. Heldigvis stikker de ikke oss på noen måte!

image

En ulempe for Trygve med disse korte etappene vi har foran oss nå, er at det går direkte utover søvnen når ikke kroppen får tatt seg nok ut. Det ble da ikke mer enn 1-2 timer søvn å få denne natten.  Etter å ha vandret på denne praktfulle vidden vår i nesten 7 timer, er Trygve er rimelig tom for energi etter en søvnløs natt. Heldigvis får vi nå øye på Hadlaskard nede i dalen, og det er kun en liten sjarmøretappe igjen for dagen. Når vi kommer ned til hytten, hilser vi på en eldre og veldig hyggelig hyttevakt ved navn Aslaug, som tildeler oss sengeplass i hyttens 2. etasje. Her får vi pakket oss ut av sekken og hentet frem ingredienser til dagens middag som blir risgrøt, og Jon hiver seg på tilberedningen umiddelbart. Etter et bad i elven og et klesbytte til rene og tørre klær, kan vi kaste innpå grøten. Det går ikke så lang tid før blodsukkeret stiger igjen og energinivået er sånn passe tilbake til kroppene. Da er det bare å nyte siste del av dagen langflat på terrassen, og duppe av etter beste evne.

image

image
Praktfulle Hårteigen i sikte før Hadlaskard

image