Under åpen himmel

Vi hadde sett værvarselet fra dagen før, og alle valgte derfor å droppe teltet, og sove under åpen himmel. Vi regnet med at midnattssolen skulle holde oss varm og tørr. Det skyet heller litt til og ble litt vindfullt, men det gikk allikevel greit. Utover dagen ble været bedre og bedre, og terrenget vi beveget oss i var aldeles nydelig.
Her var det også nære på før vi trakket rett opp i reiret til ternemoren, eller en annen fugl.

image

Denne dagen var første på turen hvor vi hadde klart å stå opp i fornuftig tid, og begynte å vandre kl 10.00. Vi var fremme ved leirplassen vår ganske nøyaktig 12 timer etterpå, men da hadde vi også lunsjpause på 2 timer da vi plutselig fikk inn 4G signaler midt inne på vidda.

Like etter vi slo leir, møtte vi vår første turgåer så langt på turen. Han hadde tatt oss igjen, og hadde god hastighet på forflytningen sin. Dette var da en kar ved navn Stein Rypdal (rypdal.net) som var bitt av reisedilla, og hadde for noen dager siden startet på Nordkapp for å gå til samme destinasjon som oss, Lindesnes. Han var akkurat ferdig med en 12 måneders reise rundt i verden, og skjeggveksten hans var og preget av dette. Så nå skulle han gå Norge på langs, eller så langt han klarte før han eventuelt fikk napp på en av jobbsøknaden sine.

image

Det var en hyggelig kar som hadde svært lite baggasje, men Trygve klarte likevel på mirakuløst vis å bytte til seg en Real turmat mot en amerikansk mashed potatoes, og tar en soleklar ledelse over Patrik i deres interne byttekonkurranse.

image

Fakta: Stein sin oppakning veier 6,7 kilo og inneholder alt av klær, telt, sovepose, liggeunderlag og mat. Våre sekker veier, etter at vi har kvittet oss mens skiene, ca 20-25 kilo. Den store forskjellen i vekt skyldes nok at vi har et høyere komfortnivå og at vi har med langt mere mat.

Vi prøver så ofte vi kan å tøye ut skuldrene våre, slik manuellterapeut Tore Toft lærte oss.

image

4 kommentarer til “Under åpen himmel”

  1. Kursen er rett mot Finnene og Sweariket ser eg. Går dere gjennom der eller går turen mot vest 🙂

    1. Det er riktig det Bjarte. Etter Reisadalen er det først inn å besøke finnene, og deretter svenskene:)

      1. Hils til tvillingene om dere ser dei. Og riktig god tur vidare sørover 🙂

Det er stengt for kommentarer.