En nydelig sommerdag!

Dag 66 – 25. juli

Vekkerklokken var innstilt på kl 08.00, og Trygve hadde akkurat kommet seg ut av teltet før en bil stoppet ved parkeringsplassen like ved, og en kar kom ut og sa at vi ikke kunne telte på denne plassen. Vi sa høflig at dette var i orden, og at vi allerede var i gang med å pakke ned for å dra. Da vi nesten var ferdig med pakkingen, kom det jaggu enda en kar som sa at her hadde vi ikke lov å campe. Vi fikk smake litt på følelsen av hvordan John Rambo hadde det i filmen “First blood”, for de som har sett den, og det var tydelig at Meråker ikke satte spesielt pris på vårt besøk. Omsider kom vi oss vekk fra Sissels spiseri, og vi fortsatte videre opp til butikken/posten for å hente ut nye matrasjoner og kart.

image

Vi var alle tom for mat, så frokosten ble kjøpt og inntatt på Coop Prix, før vi startet ferden videre sørover. Målet for dagen var å komme til Schultzhytta – den første betjente DNT hytten på vår rute. Temperaturen var upåklagelig med skikkelig herlig sommervær og en passe kjølende fønvind.

image

image

image

image

Etter noen timer til beins, kom vi frem til en hytte som lå idyllisk til ved et lite vann. Foran hytten var det en stor terrasse som passet perfekt for både lunsj og påfølgende cowboystrekk med “tanning”. Fønvinden var også såpass kraftig at vi ble svært lite plaget av flygende grusomheter.

image

Etter lunsjen var det bare noen hundre meter til fots, før vi så oss nødt til å ta en liten avstikker opp til Kongsgruva. Gruven var på størrelse med en romslig enebolig og temperaturen inn i gruven var såpass lav at det et fremdeles lå en god del snø og is der. Et utrolig kult og imponerende syn!

image

image

image

image

Ferden fortsatte, og etter en times tid, forlot vi Nord-Trøndelag og vi kom inn i neste fylke som selvfølgelig er Sør-Trøndelag. Ut på kvelden roet vinden seg betraktelig, og med shortsen på, var vi på nytt et vandrende matfat for myggen. Tempoet ble satt opp til noe som sterkt kan minne om kappgang, og i rekordfart nådde vi Schultzhytta og dagens mål. Vi slo opp teltene like utenfor hytten, og etter et kjapt måltid var vi atter klar for soveposen.

image

image

image