Skietappen

Natten i gjennom regnet det, og etter et nesten halvt døgn i vårt kjære lille skur innså vi at dagen måtte komme i gang. I 13.00 tiden da alle var ferdig med frokosten, stoppet regnet og solen tittet frem. Vi fikk oss noen timer med sol, og etter kort tid til fots, bød anledningen seg til en god etappe på ski.

image

image

Også i dag hadde vi sett oss ut en hytte for overnatting, med en tilsvarende etappe som dagen før. Det eneste som var hinderet før hytten, var en aggressiv elv full i smeltevann. Her var det ikke annet å gjøre enn å ofre skiskoene, løsne sekken og brette opp buksen så langt som mulig. Det var såpass kraftig strøm i elven at det fort kunne blitt et ufrivillig dukkert for mann og sekk.

image

Dette bildet er fra en mild og fin elv.

image

Etter vi klarte å forsere elven var det ca en kilometer opp til hytten, og vi jublet da vi så en skorstein stikke opp av taket. Heldigvis var det noen få vedkubber igjen til oss så vi fikk anledning til å tørke litt av våre klær og sko. Denne hytten var vel i alle fall 4-5 ganger så stor som nanohytten kvelden før, så stemningen var upåklagelig. Det var heller ikke feil å høre suset av vinden og at regnet trommet mot vinduet like etter vi var kommet oss inn i hytten.

image