På vei ut av Jotunheimen

Dag 80 – 8. august

Vi hadde tilbudet om å bestille frokostbuffet på turisthytten, men det ble frokost på rommet da vi følte behov for å lette sekkene noe. Vi klarte å komme oss avgårde forholdsvis tidlig fra hytten, og hadde gått en god kilometer når Patrik finner ut at Visa kortet sitt er borte, det som han for 20 minutter siden brukte til å betale oppholdet vårt med. Da ble det en liten joggetur på Patrik, som måtte helt tilbake til hytten, hvor noen hadde levert inn kortet i resepsjonen. Trygve har flere ganger klart å miste kartet og måtte springe tilbake for å lete etter dette, så han synes hendelsen var litt artig da andre kunne kjenne litt på denne følelsen.

image

image

image

image
På de høyeste toppene i dag var det litt snø etter nattens nedbør
image
Båten på Bygdin

Vi fortsatte ferden vår mot Fondsbu, hvor vi planla dagens lunsj, og fikk ut av Jotunheimen etter ca 6 kilometer.  Det var bare små perioder med regnbyer frem til Fondsbu men litt trekk i vinden var det. Denne etappen var forholdsvis enkel og grei å gå, og vi kunne sitte oss ned i kafeteriaen på turisthytten etter 4 timer. På Fondsbu ble vi fristet av den lange lunsjmenyen, og vi måtte dra Visa-kortet i bytte mot hamburger og kjøttkaker.

image

image

Etter en veldig lang og bedagelig lunsj innendørs, var det igjen tilbake til vandring, og i all hovedsak var det vind eller regn, eller en god kombinasjon av disse værfenomenene. Vi valgte å legge ruten vår litt om, og fulgte en grusvei ned til Tyinkrysset som vi ankom etter ca 4 timer. Dette var dagen da det var meldt veldig mye nedbør, og vi tok derfor inn på Filefjellstuene i en liten leilighet. Her bydde anledningen seg til å lage seg måltid med kjøttkakene fra mor til Jon, så kveldsmaten var kjøttkaker og bacon med ris og smør. En perfekt avslutning på denne dagen.

image

image
Ikke langt unna heimen nå..

image