Forbi Besseggen

Dag 79 – 7. august

Det var deilig å våkne i en tørr og varm seng, og med kaffen klar på kjøkkenet. Støtteapparatet var i full sving med å dandere dagens frokostbuffet med all slags gode matvarer. Vi smurte oss en solid nistepakke, og fikk i tillegg fylt sekkene med kokte egg, rester fra lammelår, hjemmelaget kjøttkaker og annet snadder. En kjapp tur på butikken var det også, før vi omsider klarte å få nok viljestyrke til å forlate luksusen for denne gang. Håkon kjørte oss tilbake til Bessheim hvor vi stoppet dagen før, og ca 13.30 var vi klar for avmarsj.

image

Inn til Gjendesheim som ligger ved foten til Besseggen, brukte vi en liten time, og vi valgte å snike oss forbi Besseggen langs vannet da det blåste godt og var lavt skydekke. Inn til Memurubu som er neste turisthytte etter Gjendesheim, brukte vi to og en halv time. Her tok vi oss en kort lunsjpause. Målet for dagen var Gjendebu som lå en god spasertur unna Memurubu og var en slags Bessegg-lignende passasje med bratte fjell, og loddrette stup ned mot Gjendevannet.

 

image

image

image

image
Sikten opp mot Besseggen

 

 

image

image
Her ankom vi Memurubu

 

Så snart lunsjen var over, begynte vi på den bratte oppstigningen av fjellryggen, og vi møtte fort en solid vinddose med påfølgende regnbyer. Tidvis var det oppholdsperioder, og vi fikk nyte den fantastiske utsikten som kan ta pusten fra noen og enhver. Noe spent var vi på nedstigningen av fjellet, hvor det var 500 høydemeter som nærmest var inntegnet på kartet som en eneste tykk høydekote. Vi begynte etter hvert på denne nedstigningen, og det gikk skuffende bra, i hvert fall i starten. Noe brattere ble det et stykke lavere nede, men der var det montert kjettinger til å holde seg fast i. En liten bukkeflokk med rudolfer møtte vi også på veien ned den bratte skråningen.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Etter omlag 3 timer siden vi gikk fra Memurubu ankom vi Gjendebu hvor vi valgte å sove innendørs. Når det er meldt mye nedbør, er også fristelsen for komfort ekstra stor. Igjen ble det en dusj på oss, og vi kunne legge oss mett og fornøyd etter å ha sittet i peisestuen og spilt yatzy. Det er vel helt unødvendig å si hvem som vant yatzyen, men det var Trygve.

image

image

image