Regn og lammelår

Dag 78 – 6. august

Regn, regn og atter regn. Det hadde regnet jevnt og trutt utover morgenen og værvarselet for dagen var mye nedbør. Vekkerklokken sto på klokken 07.00, og planen var å starte dagens marsj i retning Gjendesheim klokken 09.00. Det fine med denne dagen var at vi skulle få et nytt depot, men ikke med posten denne gangen. Depotsjef Bjørg Espevik med sin mann Håkon, og Bjørg sin søster Sylvi, var på vei mot Beitostølen hvor de hadde leid en stor leilighet. De hadde med en spesialleveranse til oss med mer mat og andre forbruksartikler, og planen var at vi skulle møte de så nært Gjendesheim som mulig. Vi skulle så bli med til leiligheten de hadde leid for å overnatte, og vi hadde og vært så heldig å få forhåndsbestilt lammelår til middag. Men dette var mer mot slutten av dagen, og først var det noen mil som måtte tas unna.

image

Som sagt regnet det når vi våknet, pakket telt, og det fortsatte å regne uten opphold i de neste 5 timene. Den pustende, vanntette skallbekledningen vår er nå ikke spesielt vanntett lenger, og det føles ut som om vi går med svampe-Bob tullet rundt oss. Hverken jakke eller bukse taklet ikke i nærheten av en slik nedbørsmengde som denne dagen skulle by på, så plaggene var like våte på innsiden og utsiden. Det var en god trøst å vite at vi kunne se frem til en ordentlig overnattingsplass for kvelden, og at vi kunne få tørket turutstyret vårt i stedet for å slå leir, tilberede og spise mat søkk gjennomvåte. Det var mye anleggsveier i området vi gikk gjennom, så vi kunne holde et meget høyt tempo på forflytningen med ca 6 km/t. Grunnet det fryktelige været, ble pauser nedprioritert, og vi gikk heller lange og drøye etapper.

image

Etter ca 7 timer effektiv gåing og rundt tre kvarter med pauser ankom vi Bessheim, et koselig lite fjellhotell som ligger langs veien. Her fikk vi Håkon til å hente oss, og vi dro så videre til Beitostølen for å overnatte. Vi fikk greie på at leiligheten hadde vaskemaskin, så da benyttet vi anledningen til å vaske mange av plaggene våre, og skallbekledningen fikk i tillegg en runde med impregnering. Etter en lang og varm dusj, var lammelårene ferdig og vi kunne nyte en aldeles fantastisk middag. Til dessert ble det servert ferske bringebær med fløte og deilig fruktsalat. En uforglemmelig luksus vi virkelig satte stor pris på.

 

image

image

Etter middag var det bare å innta sofakroken med litt snacks og årets norske plommer. Depotsjefen hadde også med ordentlig sengetøy, og vi sov som noen steiner i de behagelige sengene.