Veien til Dyranut

Dag 88 – 16. august

Da var oppholdet på Krækkja over for denne gang, og søvnen var upåklagelig. I alle fall for Trygve sin del. Vi kom oss på beina i 10.00 tiden, og spiste medbrakt frokost på en benk på utsiden. Vi hadde også fått fylt termosen vår med vann, så da kunne vi også nyte en kopp kaffi og to.

image

Kl 11.00 var vi klar for å forlate Krækkja for å gå mot Kjeldebu, ikke langt unna Sysenvatnet. Her var dagens mål for lunsj, og vi hadde ca 12 kilometer frem til denne hytten. Været var som i går, helt nydelig med blå himmel og sol. Også stien var nærmest helt lik som gårsdagens etappe, forholdsvis flat, fin og behagelig å gå på. Etter ca to timer kunne vi se et glimt av Kjeldebu med Sysenvatnet i bakgrunnen.

image

image

image

image

På Kjeldebu var det såpass flott at vi tok en liten arbeidsfordeling. Trygve tok første skift på kjøkkenet og stekte pannekaker og bacon, mens Jon solte seg og fylte D-vitaminlagrene sine. Etter måltidet ble det oppvask på Jon og solbading på Trygve. Kanskje den beste lunsjopplevelsen til nå, og vi sneik til oss en halvtime ekstra i solen etter den obligatoriske kaffikoppen.

image

image

Til slutt måtte vi piske oss til å komme oss avgårde mot Dyranut, hvor vi hadde booket oss inn for natten. Heldigvis var denne distansen bare beregnet til ca 2 timer, så det var ikke snakk om så fryktelig langt å gå. Her kom vi opp i litt god høyde etterhvert, og fikk nyte fantastisk utsikt i alle retninger, og kunne skimte litt av Hardangerjøkulen også.

image

Da vi kom frem til Dyranut, klarte vi å sjekke inn på feil overnattingsplass. Det viste seg at de to byggene med 5 meters mellomrom, var to forskjellige overnattingsplasser. Vi fikk mer et inntrykk av at det var overnatting i ene bygget, og spisesal i det andre bygget. Da vi hadde rigget oss i stand på et rom og fått en dusj, gikk vi bort for å spise, og skjønte vel fort at det egentlig var her vi skulle vært. Det var litt synd dette, for vi hadde blitt fristet så veldig av matfilosofien til plassen vi egentlig skulle vært på, og det var jo derfor vi hadde booket oss inn hos de. Mat ble det uansett på oss, og vi bestilte en porsjon fjellørret med tilbehør som forøvrig smakte perfekt. Vertskapet var virkelig hyggelig, og bydde på en gratis lapp etter middag og et ønske om å spandere frokost på oss i morgen. Da var det bare å gå til sengs, og glede seg til den fristende frokosten i morgen tidlig på Dyranut Fjellstova.

image

2 kommentarer til “Veien til Dyranut”

Det er stengt for kommentarer.