En natt ved Glomma

Dag 69 – 28. juli

Fra “veikanten” var det videre i retning Røros, og i det vi var pakket og klar til å dra videre, tittet solen frem og ga oss strålende vær. Etter halvannen time langs veien passerte vi Eafossen, og her fikk vi anledning til å kjøpe oss både en is og vaffel i finværet.

image

image

image

Vi dro så videre mot Ålen, og kom akkurat frem til Ålen senter noen minutter før været skiftet om til totalt pøsregn. En iskald beregning syntes vi selv. Her tok vi oss en lang matpause i rundt to timer til det værste været var forbi. Det tok ikke lange tiden før vi ankom Røros kommune, en plass som vi virkelig har sett frem til fra før vi startet turen.

image

 

image

image

Etter 35 kilometer tar vi av fra hovedveien og går veien om det lille tettstedet “Glåmos”, hvor vi håper å finne oss en fin teltplass for natten. Midt i dypeste bondelandet går vi inn på en liten stikkvei som krysser jernbanen og går videre mot elven Glomma. Her passerer vi en grind hvor det er plakatert med beiteområder, og ikke lange tiden etter vi har passert første grind, blir vi tatt igjen av en kar som vi først mistenker er en bonde som vil hindre oss i å slå leir her. Det viser seg imidlertid å ikke være en irritert bonde, men en hyggelig kar ved navn Hans Vintervold. Hans er tidligere bonde og nå ordfører for sin tredje periode i Røros kommune. Han har med fluestangen sin og er på vei for litt avkobling i en antatt hektisk hverdag. Han sier at om vi følger med han, kan han vise oss en fin plass med både gapahuk og bålplass, noe vi blir veldig glade for.

image

image

Vi tok et kjapt bad i Glomma, og fyrte et stort bål for å få varme og koke opp vann til den frystørkede kveldsmaten vår. Så var det bare å nyte maten så godt som mulig med en mystisk tåkestemning over elven, og en fluefiskende ordfører i bakgrunnen.

image