Umbukta fjellstue

Dag 50 – 9. juli

Da natten endelig var over, kunne det telles ca 3 timer søvn totalt og en stille gretten turgjeng på morgenkvisten. Litt komisk var det allikevel da vi fant myggnetting liggende under sengene i morgentimene, noe som kanskje kunne reddet nattesøvnen. Det var imidlertid lys i enden av tunnelen da målet for dagen var Umbukta fjellstue som vi hadde hørt så mye positivt om.

image

image

Første etappe til Sauvasshytta var skiltet med et gammelt skilt og opplyste 15 km fra starten av dagen. Dette var nok en beregning av luftlinje, og vi brukte nesten 6 timer til denne hytten. Terrenget var tungt å bevege seg i, og vi forserte en masse myr og urer. Da vi kom opp i 900 meters høyde, kom en tett tåke som tvang oss til å finne frem gps’en da vi var i ferd med å bevege oss i gal retning.

image

image

Godt utslitt og etter en forholdsvis hard etappe ankom vi Sauvasshytta. Her oppdaget vi at batteriene på Spot trackeren som vi nettopp hadde byttet, allerede var tomme. Vi krysset fingrene for at det ville være mulig å få tak i nye batterier i Umbukta, og i verste fall blir det noen dager til vi igjen passerer en butikk igjen. På Sauvasshytta smakte lunsjen usedvanlig godt, og vi fikk strekt oss i en god halvtime, før vi igjen satt kursen mot Umbukta. Fra Sauvasshytta var det langt bedre terreng å forflytte seg i, og det var i stor grad nedoverbakke mot Umbukta.

image

image

Etter drøye to timer kunne vi skimte Umbukta og se nedover mot fjellstuen der vi skulle overnatte. Da vi banket på til fjellstuen, kom eieren Thor Inge og tok i mot oss med åpne armer, og innlosjerte oss i et lite og koselig stabbur. Vi fikk umiddelbar tilgang til dusjrommet, og fikk avtalt at hamburgertallerken skulle være klar om en halvtimes tid. Stemningen fra starten av dagen var nå forflyttet seg til motsatt side av skalaen, altså helt til topps! Måltidet var en innertier, og vi forsynte oss med både sjokoladekake og wienerbrød til dessert. For en luksus!

image

image

Etter middagen og litt nettsurfing, bar det tilbake til det koselige Stabburet for å nyte en god natt med søvn.

image

image

2 kommentarer til “Umbukta fjellstue”

  1. Stå på gutter, veldig bra, flott reportasje. God tur videre helsing fra John

Det er stengt for kommentarer.