Mollisjok

Dag 11 – 31. mai

image

Vi våknet til fuglekvitter og sol, og var tilsynelatende i live etter nattens naturterror. Teltene sto fremdeles, og det skal Helsport ha, at selv om de ikke svarte på vår henvendelse, så kan de lage lette, solide og svært vannbestandige telt.
Jon vekket de to andre og hadde kaffivannet klart så det var mulig å våkne, så var det bare å trekke med seg liggeunderlag og sovepose ut i solen og innta dagens dose med frokostgrøt, før vi fikk tatt en ny oppdatering av sosiale medier. Hvem skulle tro det, men på deler av Finnmarksvidda er det både 3G og 4G dekning.

image

Terrenget vi gikk igjennom denne dagen skulle vise seg å være helt fantastisk flott. Flatt og fint landskap og milevis med utsikt. Stiene minnet stort sett om gode traktorveier, og tidvis med sand og landskap som lignet ørken. Vi hadde steikandes sol fra start til slutt, noe som gjør at 700 milliarder med mygg er på vei til å våkne til liv, og vi fikk i dag for første gang brukt mygghatten som vi har hatt bært med oss fra start.

image

Etter drøye 16 kilometer kom vi frem til den fantastiske Mollisjok hytta, og her besluttet vi raskt at vi ville holde oss til i morgen. Beina, rygg og hofter har fått hard medfart på de 21 milene vi har tilbakelagt siden vi forlot Nordkapp. Ved Mollisjok hytta tok vi oss turens første skikkelige bad i smeltevann, og fikk såpet inn både oss selv og en svært godt brukt ulltrøye. I kveld skal det spises, fiskes og kortstokken til Jon skal endelig komme i bruk.

image

image

image