Osinger i Os

Dag 71 – 30. juli

Dagen startet urovekkende tidlig, spesielt for Trygve. Ikke lenge over midnatt kom runde nummer to med oppkast, og nattens antall timer med søvn kunne telles på en halv finger. Derimot antall oppkast måtte man ha flere hender for å telle. Det var nesten ikke til å tro at Røros som vi hadde sett sånn frem til skulle bli den værste dagen på turen til nå. Formen til Jon og Trygve var mildt sagt svært laber, og vi bestemte oss for å forsøke å gå et stykke, så kunne vi i værste fall ta inn på en campinghytte i Os (Hedmark) etter rundt 13 kilometer.

Vi startet ferden i retning Os, og la turen innom kjøpesenteret med matbutikk for å lete etter noe fristende næring. Halvveis til Os hadde Patrik gått i fra Trygve og Jon, og i den første pausen skjønte de to hvilken dårlig ide det var å legge ut på langtur i dag. Det var i hvert fall full enighet om at vi skulle ta inn på en en campinghytte asap, noe som kroppsspråket tydelig signaliserte at det var behov for.

image

 

En drøy time til på veien var det som måtte til for å komme til campingplassen, som lå ca 2 kilometer før Os sentrum. Her svingte Trygve og Jon av på automatikk, mens Patrik hadde vært i flytsonen og spasert inn til sentrum. Dette passet svært bra for hyttefolket som kunne sende handleliste på sms. Noen timer strak ut på sofaen kombinert med litt Grandiosa og brus, bidro etterhvert til at formen var stigende på de som var i dårlig form. Dessverre var det nå Patrik som skulle ut i uføret, og kroppen hans ga klar beskjed om at den solide dosen med jordbær og vaniljesaus som han nylig hadde inntatt, den skal ut igjen, og det med det samme! Forståelig nok ble dette en kveld som ble avsluttet uten spesielt mange hæler i taket.

image

image