The winter is coming

Dag 82 – 10. august

Etter en uke med daglig regn, gledet det oss å se antydning til sol og blå himmel da vi sto opp til frokost på Breistølen. Bestyreren informerte at det var rundt 2 grader da hun hadde våknet, og at det var meldt snøbyger ved Bjordalsbu turisthytte hvor vi skulle gå mot. Vi var klar til å dra avgårde i 11 tiden, og i det vi gikk ut av døren kom den første snøbygen. Det er vel helt normalt på en dato som 10. august! På de neste tre timene vi brukte opp til lunsjhytten Bjordalsbu, gikk vi i dels snøvær og vind, og et lite glimt av sol i ny og ne.

image

image

image

image

image

På Bjordalsbu var det litt hyttefolk og i tillegg en hyttevakt, så her var det varmt og godt. Vi pratet litt med den hyggelige hyttevakten i lunsjen, og hvilte litt på sofaen før det bar videre mot Lungdalshytta hvor vi tenkte å overnatte.

image

image

image

Vi fortsatte ferden, og kom etter hvert opp i 1700 meters høyde, og det var fremdeles uregelmessige snøbyger frem til vi nærmet oss Lungdalshytta. Etter rundt 4 timer krysset vi broen ved Lungdalshytta, og kom til en ganske så fullbooket turisthytte. Vi var litt for sene fremme ved hytten til at vi var sikre på å kunne nå dagens 3-retters middag, men vi håpte at det var noen rester til oss allikevel.  Middagsserveringen var allerede i gang, og alle rom var fulle med unntak av sovesalen hvor det kun var to andre foreløpig. Det så ut som om vi skule klare å få sikret oss middag også, men vi måtte vente til alle andre var ferdig med middagen. Vi benyttet derfor anledning til å komme oss i stand på sovesalen og bli nydusjet før middagen var klar for oss.

image

image

image

image

image

image

Like ved hytten var det en liten seter som hadde kyr og laget både smør og rømme. På menyen denne kvelden var det hjemmelaget rømmegrøt fra den svært lokale seteren til forrett, gravet og røkt ørret med potetsalat til hovedrett, og eplekake til dessert. Et nydelig måltid, og enda et eksempel på hvor flinke DNT er på lokalmat og smaker tilpasset ganen til turfolket.

image

image

image