Gårdsbesøket på Helle

Dag 101 – 29. august

Noe av det første som ble gjort denne dagen, var å ta farvel med fjellstøvlene “Crispi Skarven”. De utholdende skoene hadde virkelig levert varene fra Nordkapp og frem til dette punktet på turen, og nå var ikke deres tjenester lenger var påkrevd. Nå var det kun 12 mil på asfalt igjen, og dette skulle joggeskoene få ta seg av. Fjellstøvlene fra Crispi har holdt seg tette og vært utrolig behagelig på føttene våre. Men etter at de har vært med på ca 250 mil, var de også blitt såpass slitt at de med god samvittighet kunne pensjoneres. Så at Crispi Skarven holdt ut en slik ekspedisjon, og med de begrensede vedlikeholdsmulighetene vi hadde, er ikke annet enn svært imponerende! Til tross for at skolissene slitnet og røk etter hvert, var det bare å binde de sammen igjen, slik at også orginallissene var med fra start til slutt.

image

image

image

image

Etter avskjeden med både fjellstøvler og gården på Salmeli, var det bare å begynne på den endeløse landeveien. Langs den dryge veien fikk vi i det minste møte på noe så spennende som både huggorm og stålorm som lå i veikanten og solte seg.

image

image

Etter rundt 36 kilometer kom vi frem til det lille tettsted Kvinlog med butikk hvor vi kunne handle litt mat. Da vi ikke hadde en plass for overnatting, spurte vi betjeningen om hun visste om en campingplass eller lignende. Hun tok straks tak i to andre kunder, og de tenkte og diskuterte høyt før de kom frem til at en av kundene som var bonde, hadde en eldre campingvogn som vi kunne få sove i over natten. Et kjempetilbud for oss, og vi slo til umiddelbart. Gården lå ca 6 kilometer videre sørover i retning som vi allerede var på vei mot, og etter en times tid var vi på plass ved gården på Helle.

image

image

image

image

Den kommende bonden Ole Andre, var en svært ivrig og nysgjerrig ungdom, og viste oss gjerne rundt på gården deres. Vi fikk en god innføring i deres drift av gården med melkekyr, og fikk høre litt om det nye og moderne fjøset fra 2012. Dersom alle kommende bønder er så kunnskapsrik, interessert og engasjert som Ole Andre, har vi ikke noe å frykte for fremtiden til Norges landbruk.

image