Storørreten langs E6

Med enda en natt hvor vi slapp unna teltet, og kunne stå opp til regn og vind, visste vi at vi hadde vært skikkelig heldige. Det er virkelig noe annet å kunne tilberede og spise frokost innendørs når det er ruskevær i området.
Vi kom oss avgårde etter frokostgrøten var inntatt, og vi startet med ski på beina. Første hindring var elven like ved hytten, men her fant vi heldigvis en passasje over en snøbro som ikke var helt smeltet. Før den første timen var gått fant vi en skikkelig smelteåre under snøen på vei opp mot en liten topp, så da fikk skiskoene fylt seg med isvann på nytt.

image

Dagen var nok godt preget av slitne kropper og ømme bein, og målet for dagen var å komme seg forbi en bilvei og to, og kanskje til og med se et hus. Det hadde vært lite trær å se den siste tiden, og det er faktisk ganske fint bare det å gå i en bjørkeskog når alternativet i stor grad har vært forblåste myrer. Da vi nådde frem til E6 bestemte vi oss for å slå leir og satse på en hviledag neste dag. Her ved leiren var det ca 12 km inn til bygden Skaidi, og etter noen diskusjoner på kvelden bestemte vi oss for å takke skiene for jobben denne gangen, og hive de hjem med posten.

image

Vi satt opp leir i nærheten av et vann like ved veien, og Trygve klargjorde turens første bål, og jon og Patrik tok hver sin fiskestang og dro for å prøve fiskelykken. Jaggu klarte alle sammen oppgavene sine, selv om ørreten til Jon kun var på størrelse med en sardin. Begge fiskene ble uansett grillet på bålet og fortært fortløpende. Det smakte fortreffelig.

image

Patrik og Trygve begynner allerede å bli forholdsvis lei av den frysetørkede maten fra Real turmat, og begge to benytter enhver anledning til å spise alternativer når de kan. De finner også ut at de har forholdsvis mange turrasjoner for mye med seg, og lager en konkurranse der målet under turen er å bytte til seg den kuleste ting mot en turmat. Følg med, dette blir en spennende konkurranse!