Snart hviledag

Dag 14 – 3. juni

Etter å a sovnet til en fantastisk midnattssol og blikkstille vann ved Biggejavri, våknet vi til 10 grader og 12 sekundmeter med vind. Vi inntok frokosten kjapt, og fikk pakket campen vår og startet arbeidsdagen.

Planen var å gå ca 3 mil i dag, og legge oss litt utenfor Kautokeino i telt, for så å ta unna den siste milen dagen etter, og ta en hviledag i “byen”. Kautokeino er plassen hvor vårt første depot hjemmefra er sendt til, og det skal bli godt å få noen nye sokker og en boksershorts. Trygve ser mest frem til å motta sin Helinox turstol som han unnlot å ta med på den første etappen. Det har medført at Jon og Patrik har godtet seg voldsomt når de har funnet frem sine stoler gjennom de siste 2 ukene.

Hele dagens etappe skal foregå på gamleveien til Kautokeino, og dette er en brei og god grusvei som kommer til å være helt suveren å ta unna kilometer på.

image

Når vi startet å gå, så vi fort at dagen kom til å bli ganske ensidig med lange strekk på veiene så langt øynene våre kunne se, og ganske likt landskap hele veien. Men den ene pausen etter den andre blir ferdig, og før vi vet ordet av det har vi tatt unna nærmere 2 mil til lunsjen. Da begynner vi å få dekning på telefonen våre, og vi sjekker værvarselet som melder om mye vind de neste dagene. Diskusjonen i lunsjen blir da om vi skal bare gi på ekstra med en god dagsetappe på over 4 mil, for så å unne oss 2 netter på hotell. Resultatet blir enstemmig hotellvarianten, og vi har et fristende mål for øyet.

image

image

Når vi nærmer oss Kautokeino tar vi den siste milen på asfalt, og beina våre får virkelig kjørt seg. I resepsjonen på Thon hotell Kautokeino får vi forhandlet oss et 3 mannsrom til en grei pris, og vi rekker akkurat å få oss en dusj før restauranten stenger. Her slår vi også av en hyggelig prat med President i en “reinsdyrkappkjørings” organisasjon; Mikkel-Per Sara (reindeerrace.org). Han forteller litt om seg selv og bygden, og han er en av elleve i søskenflokken sin samt at hans forfedre var med på Kautkeinoopprøret i sin tid.

image

image

Kvelden avsluttes med kokendes varmt bad i hotellets utendørs jacuzzi rundt kl 01.00. Etter kveldsbadet slukner alle mann til drømmen om hotellets frokost.

image