Trygvebu

Dag 46 – 5. juli

Fra Algaradhytta bar det videre sørover langs den frodige dalen vi smått hadde begynt på dagen før. Terrenget var fint å bevege seg i, og det var for det meste nedover i et ganske åpent bjørkelandskap.

image

image

Dagens delmål etter kun 8 kilometer for lunsj var en spesiell plass, og Trygve hadde lenge gledd seg til å invitere gutta inn på sin “egen” hytte, nemlig Trygvebu.

image

image

På Trygvebu fikk vi oss en liten bete mat, litt kaffi, og med innlagt strøm fikk vi ladet telefonene noen prosent også. Radioen fikk også muligheten til å spille av noen toner før vi dro derfra.

image

Etter lunsjen hadde vi sett oss ut en ny snarvei ned til Junkerdalen via det som var inntegnet på kartet som privat vei. Til tider på denne veien virket det som det maks hadde gått 7-8 personer de siste 25 årene. Da veien gikk helt parallelt med en elv nedover dalen, hadde det gått mye ras ned på veien, og mange plasser var veien rast ut i elven. Men dette var kun 1,5-2 km som var så gale, og veien bedret seg etter hvert.

image

 

image

Gjennom Junkerdalen camping fikk vi sett litt av folkene som liker myggcamping, og en svært gjennomført dukkecampinghytte som vi fikk et trang til å ta bilde av.

image

Nå etter Junkerdalen hadde vi hatt mer eller mindre kun nedstigning i terrenget, og nå skulle vi opp igjen ca 400 meter til over tregrensen på nytt, men før dette fikk vi gått i litt etterlengtet furuskog. Vi kjente at her kunne vi godt ha sovet i telt og med et skikkelig stort furubål på leirplassen. Men det var dessverre ikke det som var dagens plan, for vi skulle videre til Lønstua en god mil unna. Stien den siste milen var godt merket, og god å gå på, og etappen gikk fort unna.

image

 

image

image

 

Da vi tidlig kveld kom frem til Lønstua, var det bare å innlosjere oss hurtig å få i oss et varmt måltid. Lønstua er blant de nærmeste naboene til Saltfjellet hotell, og her hadde turlaget en avtale med hotellet at man kunne betale 50,- for et rent håndkle og en dusj. Så vi skyndte oss opp og fikk en svært etterlengtet dusj med en påfølgende pils og chips i hotellets stue. Vi ble fort trette og det gikk ikke så lang tid før det bar tilbake til hytten for en god natt søvn.

image