Padjelanta nasjonalpark

Dag 39 – 28. juni

image

Da vi våknet, hadde det svenske unge paret pakket sakene og dratt avgårde. Vi fikk i oss frokosten, og dro avgårde fra den flotte svenske fjellstuen. Vi skulle nå begynne på Padjelanta nasjonalpark, og var veldig spent på hvordan stiene i området var med tanke på hva vi hadde vandret gjennom de siste dagene. Det viste seg at stiene her skulle være stort sett fantastisk flotte å gå på, og på de fleste myrområdene var det lagt ut klopper/treplattinger i kilometervis totalt sett.

image

Også i dag beveget vi oss utrolig fort på stiene, og før vi visste ordet av det var vi kommet til lunsjhytten som lå ca 18 kilometer unna. Her datt vi oss inn i en liten åpen svensk stue med en håndfull turgåere fra Polen som hadde sovet på hytten noen dager.

image

image

Etter lunsjen bar det avgårde ca 12 kilometer til Arasluokta fjellstue, hvor vi planla å sove i en ny åpen turisthytte. Her fikk vi slappet av og laget oss litt kveldsmat før vi la oss til ro. Dessverre var det en ganske klam og dårlig ventilert hytte, og i kombinasjon med en liten håndfull mygg som hadde klart å snike seg inn i løpet av kvelden, var det ikke noe god natt. Da kl var 02.00, var det akuttilfelle av myggkløe på Trygve, og den varme klamme hytten hadde gjort natten til en ubehagelig opplevelse til nå. Han valgte derfor å sette opp teltet sitt i rekordfart, og klarte først å slappe av når han var helt sikker på at det ikke var noen mygg som hadde sneket seg inn sammen med flyttelasset.