Elg i Otta

Dag 77 – 5. august

Det ble en herlig natt utenfor ungdomsskolen, og ingen kom og jaget oss vekk her i Otta. Etter en kjapp frokost i teltene våre, var det bort på Amfi for å handle inn litt proviant. En gylden mulighet med kjøpesenter så nært teltplassen, er at vi slipper å sitte på huk i skogen. En annen ting som også finnes på kjøpesenter, er gamlinger som er ute etter de samme fasilitetene som vi var. Vi tok oss derfor friheten av å benytte oss av hc-wc, og dessverre for Trygve var det han som var sist i køen. Siden toalettet var et handikaptoalett, var jo oddsene selvsagt tilstede for at noen fra denne gruppen ønsket å benytte sitt rettmessige rom, men at det var to stk av disse samtidig som ville inn, var vel ikke helt etter planen. En typisk Golden Duck, for de som er kjent med dette begrepet! Vi satt oss så på en kafé for å lade powerbank og telefoner, og fant ut når vi skulle dra, etter ca 2 timer, at det ikke var strøm i stikkontakten. En ganske meningsløs og lang kaffipause. Så var til slutt innom Coop’en og handle frokost som ble inntatt på gaten.

image

image

For de som er kjent i området rundt Otta, vet at plassen ligger nærmest i en vulkanisk gryte, og med veldig gøye fjell på alle kanter. Så, da var det bare å begynne å klatre oppover en fjellside i retning sørvest, og passere fjellet på lavest mulig punkt. Regnet begynte å plaske ned kort tid etter avmarsj, og holdt på konstant i et par timer til vi var godt gjennomvåte. I fjellsiden i den ekstremt dype mosen, dukker også skogens konge opp ikke så langt unna oss. Etter hvert skinte solen, og vi fikk oss en fantastisk flott lunsjtime.

image

image

image

 

image

 

image

 

Etter lunsjen var det ned igjen fra det bratte høye fjellet, og vi tok minste motstandsvei, som mer eller mindre var rett ned. Her fikk vi etter gammelt av brent oss på brennesle som det var over alt i denne fjellsiden. I det vi hadde nådd bunnen av dalen, var det bare reprise av de foregående timene. Det var jaggu opp på en ny høyde og et nytt fjell som skulle forseres.

image

På vei opp neste fjelltopp, møter vi to stk som også gikk Norge på langs. De hadde begynt på Lindesnes for 7 uker siden, og skulle i år kun gå til Foldal (Foldal ligger i nærheten av Alvdal). Resten av distansen opp til Nordkapp skulle etter planen tas neste år. På toppen av fjellet kommer vi til et nytt seterland, og en fantastisk flott natur. Eneste kjipe var at regnbygene sto i kø for å skylle over oss.

image

image

image

Det begynte å bli mørkt, og vi måtte nå virkelig finne oss en teltplass veldig fort. Og for en flaks vi hadde da vi gikk forbi en flat og fin vinterparkering med gressunderlag. Her avsluttet vi dagen med kveldsmat rundt et stort og varmt bål, og vi fikk og anledning til å få tørket litt klær.