På veien igjen!

Dag 73 – 1. august

Da var faktisk august måned her, og alle tre var i passe god form etter matforgiftningen. I hvert fall god nok til at vi kunne bevege oss videre fra Os og i retning mot fjellheimen igjen. Men før fjellheimen kan begynne, må vi først igjennom to dager med forflytting på vei, og i all hovedsak asfalt, dessverre. Det var uansett bare til å starte dagen, og første stopp var Os sentrum og matbutikken Spar.

image

image

image

image

image

På første del av dagen fikk vi varmt og fint vær, men solen ble litt senere truet av noen særdeles mørke skyer. Slikt vær har det vært den siste tiden, og det er også meldt lignende vær i noen dager fremover. Altså, skiftende og ustabilt vær med fare for lyn og torden.

image

image

Etter nesten to mil langs vei, kommer vi etterhvert til et lite tettsted som heter Tolga og hvor vi nå var klar for dagens lunsj. Her ble det til at vi tok inn på en liten kafeteria hvor de serverte hjemmelaget karbonade-middag. Fantastisk godt, ikke fullt så billig. Etter Tolga gikk vi videre i retning Tynset som lå gode to mil unna. Vi så for oss å gå mesteparten av denne distansen i dag, slik at det kun gjensto en kort etappe inn til Tynset i morgen. Timene gikk fort, og plutselig var vi kun 7 kilometer unna Tynset. Området vi gikk i var lite egnet for telt med jorder på begge sider av veien. Vi ble derfor fort enige om å gå de siste 7 kilometerne inn mot sentrum, og heller satse på Tynset campingplass som og lå like ved matbutikken.

image

image

image

Da vi kom inn til Tynset var fotbladene særdeles vonde og kroppene godt slitne. Det var akkurat som om vi kollektivt gikk tom for energi på de siste 5 kilometerne. På campingplassen valgte vi å leie en liten hytte i stedet for telt, da det totalt ble litt rimeligere enn å betale leie for 3 teltplasser, utrolig nok! Dette var noe vi ikke skulle angre på da det utover kvelden kom noen små febertendenser for flere av oss. Da var det godt å ha en varm hytte med senger, og ikke minst et varmt og tørt sted hvor vi fikk tørket opp de våte sekkene våre som fikk en god regnskyll rett før vi ankom Tynset. En varm dusj var heller ikke å forakte for en kald og trøtt kropp.

image

image

 

2 kommentarer til “På veien igjen!”

  1. Stell godt med kroppene, og undersåttene.
    Kanskje skrogene begynner å bli litt slitne etter hvert, selv om det kanskje ikke kjennes slik. God tur videre. RESPEKT 🙂
    (Kanskje vi kan få svidd en hel indrefilet med noe utsøkt drikke til, når du er vel hjemme 🙂 )
    Mvh Oss

    1. Takk for det, og vi begynner å bli litt slitne ja. Vi har ikke vært så flinke på frivillige hviledager. Nå på Ustaoset får vi to hviledager på rappen, så da blir det velstand igjen tenker jeg. Indrefilet med der til egnet drikke høres heller ikke feil ut. Ser frem til det:)

Det er stengt for kommentarer.